09:32:46 22.02.2024
Stiri

Vicepremierul Andrei Spînu, vizită la București: „Securitatea energetică a R. Moldova poate fi asigurată doar prin și cu ajutorul României”. Discuții despre interconectarea liniilor electrice Bălți-Suceava și cooperarea în domeniul energiei nucleare

Actualitate 25.01.2023 18:23 Vizualizări1591 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Andrei Spînu, vizită la București: „Securitatea energetică a R. Moldova poate fi asigurată doar prin și cu ajutorul României”. Discuții despre interconectarea liniilor electrice Bălți-Suceava și cooperarea în domeniul energiei nucleare


Livrarea de gaze și energie electrică, interconectarea liniilor electrice de înaltă tensiune Bălți - Suceava, investiții românești în sectorul energetic din R. Moldova noastră și colaborarea în domeniul energiei nucleare au fost subiectele discutate astăzi la București de către vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Am avut un dialog fructuos, care s-a bazat pe buna cooperare pe care o avem cu Republica Moldova, mai ales în domeniul energiei. Am încercat să trasăm proiecte concrete cu privire la cooperarea dintre cele două state în perioada următoare, cu precădere pe cele care prevăd interconectarea energetică a Republicii Moldova cu România. Au fost trecute în revistă evoluțiile pe acest subiect și opțiunile de sprijin în plan bilateral", a declarat ministrul Energiei de la București, Virgil Popescu, după întâlnirea cu delegația de la Chișinău condusă de Andrei Spînu.

La întâlnirea celor doi miniștri au mai participat, din secretarul de stat George-Sergiu Niculescu, șeful de la „Transgaz”, Ion Sterian, și directorul de la „Hidroelectrica”, Bogdan Badea.

„Am zis-o în repetarea rânduri: securitatea energetică a republicii noastre poate fi asigurată doar prin și cu ajutorul României. Mulțumesc pentru tot suportul de până acum și sunt sigur că vom reuși și mai mult în 2023!”, a scris vicepremierul Andrei Spînu pe Facebook.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md