14:29:53 06.02.2023
Stiri

Vicepremierul Andrei Spînu, vizită la București: „Securitatea energetică a R. Moldova poate fi asigurată doar prin și cu ajutorul României”. Discuții despre interconectarea liniilor electrice Bălți-Suceava și cooperarea în domeniul energiei nucleare

Actualitate 25.01.2023 18:23 Vizualizări1299 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Andrei Spînu, vizită la București: „Securitatea energetică a R. Moldova poate fi asigurată doar prin și cu ajutorul României”. Discuții despre interconectarea liniilor electrice Bălți-Suceava și cooperarea în domeniul energiei nucleare


Livrarea de gaze și energie electrică, interconectarea liniilor electrice de înaltă tensiune Bălți - Suceava, investiții românești în sectorul energetic din R. Moldova noastră și colaborarea în domeniul energiei nucleare au fost subiectele discutate astăzi la București de către vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Am avut un dialog fructuos, care s-a bazat pe buna cooperare pe care o avem cu Republica Moldova, mai ales în domeniul energiei. Am încercat să trasăm proiecte concrete cu privire la cooperarea dintre cele două state în perioada următoare, cu precădere pe cele care prevăd interconectarea energetică a Republicii Moldova cu România. Au fost trecute în revistă evoluțiile pe acest subiect și opțiunile de sprijin în plan bilateral", a declarat ministrul Energiei de la București, Virgil Popescu, după întâlnirea cu delegația de la Chișinău condusă de Andrei Spînu.

La întâlnirea celor doi miniștri au mai participat, din secretarul de stat George-Sergiu Niculescu, șeful de la „Transgaz”, Ion Sterian, și directorul de la „Hidroelectrica”, Bogdan Badea.

„Am zis-o în repetarea rânduri: securitatea energetică a republicii noastre poate fi asigurată doar prin și cu ajutorul României. Mulțumesc pentru tot suportul de până acum și sunt sigur că vom reuși și mai mult în 2023!”, a scris vicepremierul Andrei Spînu pe Facebook.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

BUREBISTA 25.01.2023 21:38

Da uăi spânu respublica pobedistî nu poati sî existi di una singurî uăi. E bine că recunoști dar nu e suficient. Spuneți bă adevărul pânî la capăt și explicați maldaveniștilor primitivi că aveți, teoretic, două opțiuni viabile, realist doar una: ReUnirea!!!

mihai grigore 26.01.2023 05:57

: revista floare albastra = blue : da _ lucram de zor la interconectare_[ balti _ aeroport suceava _semiinelul de sud- eat al zonei metropolitane suceva_ padure redea bosanci & trei biserici bosanci - vale - deal - cumparatura luciu _ gura humorului _ coronet_ cheile bicazului ] _ in curand " Shakespeare in albastru " supereveniment euroatlantic _ biblioteca " ig sbiera " lansare carticica poesii _ invitati speciali _ o premiera in istoria civilizatiei umane_ sefi de stat !* :5h55'am 26 ianuarie 2023: ASA sa me ajute dumnezeu !* :

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md