03:33:47 03.03.2024
Stiri

Vești proaste pentru armata lui Putin. SUA BLINDEAZĂ cerul Ucrainei cu alte șase sisteme NASAMS. „Au o rată de succes de 100% în a opri rachete ruseşti"

Actualitate 01.12.2022 17:58 Vizualizări1246 Autor: Ziarul National
Vești proaste pentru armata lui Putin. SUA BLINDEAZĂ cerul Ucrainei cu alte șase sisteme NASAMS. „Au o rată de succes de 100% în a opri rachete ruseşti


Ziua 281 de la declanşarea războiului din Ucraina de către Rusia. SUA au acordat companiei militare Raytheon un contract în valoare de 1,2 miliarde de dolari pentru a construi sisteme de rachete destinate Ucrainei, relatează The Guardian. Este vorba de noi sisteme de apărare aeriană NASAMS. Cele două furnizate de SUA până acum au o rată de succes de 100% în Ucraina, a anunţat Pentagonul.

Compania Raytheon Technologies a obţinut un contract de 1,2 miliarde de dolari din partea armatei SUA prin care va construi șase sisteme avansate de rachete sol-aer (NASAMS) pentru Ucraina, a anunțat Pentagonul. Statele Unite au aprobat trimiterea în Ucraina a opt sisteme NASAMS pentru a ajuta armata Kievului să se apere de atacurile rusești cu rachete și drone.

Ucraina a primit prima tranşă de două sisteme de apărare aeriană NASAMS în luna noiembrie. Restul vor fi livrate în lunile viitoare odată ce vor fi construite. „Nasam-urile sunt doar cele mai recente arme din setul divers de capabilități de apărare aeriană pe care îl oferim Ucrainei", a declarat Bill LaPlante, oficial american din Apărare.

Aceste șase sisteme NASAMS au fost incluse în cel de-al cincilea pachet al Inițiativei de Asistență pentru Securitatea Ucrainei, care a fost anunțat pe 24 august și a avut o valoare totală de 2,98 miliarde de dolari. Fondurile din acest program permit administrației Biden să achiziționeze arme de la industria americană de apărare, mai degrabă decât să preia arme din stocurile armatei.

Contractul prevede bateriile NASAMS, instruire și sprijin logistic pentru forțele militare și de securitate ale Ucrainei. Fondurile pentru celelalte două NASAMS au venit din al treilea pachet de ajutor anunțat în iulie. Săptămâna trecută Doug Bush, şeful diviziei de achiziţii de arme, logistică şi tehnologie din Armata SUA, a declarat că armata americană accelerează procesul de achiziție de arme pentru a reface stocurile americane epuizate.

Pentagonul a declarat că sistemele de apărare aeriană NASAMS furnizate de SUA până acum au o rată de succes de 100% în Ucraina, interceptând rachetele rusești. În total, Statele Unite s-au angajat la un ajutor militar de 19,3 miliarde de dolari pentru Ucraina în mandatul lui Joe Biden.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md