00:47:33 29.09.2020
 
Stiri

Veste BUNĂ pentru MIILE de cetățeni ai R. Moldova care au fost amendați până acum pentru încălcarea regulilor epidemiologice impuse din cauza pandemiei de COVID-19: După decizia CC, pot contesta în instanță AMENZILE primite

Actualitate 30.06.2020 16:33 Vizualizări2849 Autor: Ziarul National
Veste BUNĂ pentru MIILE de cetățeni ai R. Moldova care au fost amendați până acum pentru încălcarea regulilor epidemiologice impuse din cauza pandemiei de COVID-19: După decizia CC, pot contesta în instanță AMENZILE primite
Poză simbol


Cetățenii R. Moldova care au fost amendați în ultimele luni pentru că au încălcat regulile epidemiologice impuse de autortăți, în contextul prevenirii răspândirii pandemiei de COVID-19, pot merge în instanța de judecată pentru a cere revizuirea deciziilor prin care au fost amendați.

Acest lucru a devenit posibil după ce Curtea Constituțională a stabilit astăzi că, în cazul persoanei fizice, diferența amenzii dintre limita minimă de 450 de unități convenționale (22 500 de lei) și cea maximă de 500 de unități convenționale (25 000 de lei) este prea mică și nu-i acordă instanței de judecată posibilitatea aprecierii proporționalității sancțiunii aplicate prin raportare la fapta contravențională și la circumstanțele cazului.

Avocatul Victor Panțîru, care l-a reprezentat astăzi pe deputatul Octavian Țîcu la ședința Curții Constituționale, după ce ultimul a solicitat controlul constituționalității articolului 761 alin. (1) din Codul contravențional, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că în instanță pot merge doar persoanele care nu au fost amendate cu suma maximă, indiferent dacă au achitat deja sau nu amenda.

După ce Înalta Curte a declarat neconstituțională limita minimă de 450 de unități convenționale, păgubiții pot solicita diminuarea amenzilor și, eventual, pot cere diferența, în cazul în care au plătit deja o sumă mai mare.

CITIȚI și VIDEO // Amenzile stabilite de autorități pentru încălcarea regulilor anti-COVID, EXAGERATE: Decizia Curții Constituționale

Solicitată de Ziarul NAȚIONAL, consiliera ministrului Afacerilor Interne, Alina Zbancă, a declarat că până în prezent oamenii legii au amendat 2 736 de persoane fizice, 106 agenți economici, 57 de transportatori și 38 de biserici pentru încălcarea restricțiilor impuse de autorități în legătură cu pandemia de COVID-19.

Suma totală a amenzilor aplicate se ridică la 56 de milioane de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md