14:57:52 12.04.2024
Stiri

Unități radiologice mobile, la spitalele raionale din Edineț și Cahul: Echipamente procurate cu bani donați de Germania

Actualitate 21.02.2024 14:47 Vizualizări861 Autor: Ziarul National
Unități radiologice mobile, la spitalele raionale din Edineț și Cahul: Echipamente procurate cu bani donați de Germania TVN


Spitalele raionale din Edineț și Cahul au fost dotate cu unități radiologice mobile care au costat 140 de mii de euro, bani alocați de Ministerul Federal de Afaceri Externe al Germaniei.

Utilajele facilitează vizualizarea cu precizie a poziționării fragmentelor osoase, ghidează proceduri precum fixarea fracturilor, introducerea șuruburilor și plăcilor în oase, evaluează articulațiile în timpul intervențiilor chirurgicale.

Unitatea radiologică mobilă, cu capacități de utilizare în timpul operațiilor, care va asigura un diagnostic rapid și precis pentru cetățeni, a fost deja pusă în funcțiune în Secția de traumatologie și ortopedie a Spitalului raional Edineț.

Echipamentul a fost donat de către autoritățile germane în cadrul proiectului „Asistență umanitară și de protecție a persoanelor vulnerabile din Ucraina și din țările învecinate afectate de conflict”, cu scopul de a asigura un diagnostic rapid și precis pentru cetățeni, inclusiv pentru refugiații din Ucraina.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md