06:06:24 06.12.2023
Stiri

VIDEO // Un propagandist al Kremlinului cere invadarea R. Moldova: „Trebuie să ajungem în Transnistria și să o eliberăm”

Actualitate 20.09.2023 07:59 Vizualizări1511 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un propagandist al Kremlinului cere invadarea R. Moldova: „Trebuie să ajungem în Transnistria și să o eliberăm” 168.am


Propagandistul rus Modest Kolerov a sugerat autorităților ruse o nouă acțiune agresivă asupra unui stat independent. El cere invadarea Republicii Moldova pentru că autoritățile de la Chișinău nu recunosc datoria la livrările de gaz pe care o pretinde Moscova.

„Autoritățile moldovenești au pălmuit în mod demonstrativ Rusia și Gazprom, refuzând să recunoască datoria de 700 și ceva de milioane de dolari. Aceasta este o palmă. Trebuie să ajungem în Transnistria și să o „eliberăm”, a spus propagandistul rus.

CITIȚI și Președintele Parlamentului, Igor Grosu, despre auditul pretinsei datorii solicitate de „Gazprom”: „A scos în evidență caracterul vădit politic de comportament al Federației Ruse”; „Trebuie să fim independenți, să nu așteptăm pomeni otrăvitoare”

Totodată, el a recunoscut că fără capturarea Odesei ucrainene, Rusia nu ar putea ajunge în Transnistria.

Este demn de remarcat faptul că Rusia șantajează de mult timp Ucraina cu o datorie „mitică” la gaze, având pretenții de peste 40 de miliarde de dolari. Curtea de Arbitraj de la Stockholm, care a examinat acest caz, a numit pretențiile Moscovei ca fiind ilegale și a obligat Federația Rusă să plătească Ucrainei despăgubiri de 2,56 de miliarde de dolari, scrie ziare.com. Astfel, șantajul Kremlinului cu gazul asupra Kievului a eșuat complet.

CITIȚI și Premierul Dorin Recean, despre milioanele pretinse de „Gazprom”: „R. Moldova NU are de gând să plătească datorii inexistente”

Autoritățile de la Chișinău au comandat un audit privind datoria „istorică” către Gazprom. Rezultatele au arătat ca suma datorată este infimă pe lângă cifrele vehiculate de ruși.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Un propagandist al Kremlinului cere invadarea Moldovei. ”Trebuie să ajungem în Transnistria și să o eliberăm” VIDEO


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md