12:29:29 22.10.2020
 
Stiri

Un produs la care puţini s-au gândit a devenit o investiţie chiar mai bună decât aurul, Bitcoinul sau chiar şi acţiuni în cele mai mari companii ale lumii

Actualitate 15.10.2020 16:01 Vizualizări1085 Autor: Ziarul National
Un produs la care puţini s-au gândit a devenit o investiţie chiar mai bună decât aurul, Bitcoinul sau chiar şi acţiuni în cele mai mari companii ale lumii


„Dacă te gândeşti unde să îţi investeşti banii în vremuri de incertitudine, s-ar putea să nu trebuiască să te uiţi mai departe de pivniţa ta”, scrie un articol al platformei robbreport.com, transmite businessmagazin.ro. Desigur, depinde de ce ai în pivniţă - autorii articolului vorbesc despre investiţiile în whisky, care se pare că devin din ce în ce mai profitabile.

Potrivit indexului BC20 Whisky Cask Index, publicat în varianta britanică a publicaţiei Times, barique-urile de whisky, evaluate la 100.000 de dolari în iulie 2018, ar fi ajuns să fie evaluate la 160.000 de dolari până la finalul lunii iunie.

Investiţiile în whisky ar fi devenit mai profitabile decât populara monedă digitală Bitcoin, acţiunile în companii din S&P 500 sau chiar şi aurul, care reprezintă în general un pariu sigur în astfel de vremuri.

„Perioadele de turbulenţe sociale reprezintă momente în care investitorii se uită mai atent la portofoliile lor şi iau în calcul modalităţi noi prin care pot să îşi protejeze şi să profite de economiile lor, iar această pandemie nu este diferită”, spune Samuel Gordon, managing directoral Braeburn Whisky, într-o declaraţie de presă citată de robbreport.com.

„Investiţiile în butoaie întregi de whisky (barique - n.red) reprezintă o strategie care îi ajută pe investitori atât să construiască, cât şi să îşi păzească averea, în timp ce oferă o abordare diversificată a investiţiilor”, a explicat Gordon publicaţiei The Times.

Pentru cei care urmăresc atent această piaţă, investiţiile în whisky nu ar trebui să reprezinte o surpriză - doar în Scoţia, cel mai mare producător de whisky al lumii, aproximativ 22 de milioane de barique-uri de whisky sunt depozitate. Distileriile erau în trecut mai refractare în ceea ce priveşte lansarea butoaielor de whisky ca investiţii, preferând să îşi câştige profiturile pe termen lung cu produsele lor maturate.

Există chiar şi o firmă de investiţii şi brokeraj pentru această piaţă - Rare Whisky 101.

La fel ca orice investiţie, nici aceasta nu este lipsită de riscuri: evaporarea poate să conducă la pierderea a până la 2% din lichidul depozitat într-un an, iar păstrarea pentru o perioadă foarte lungă de timp devine astfel riscantă.

Totuşi, spre deosebire de alte tipuri de investiţii - dacă lucrurile merg prost cu această investiţie - există un avantaj: puteţi să o beţi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md