06:02:22 25.09.2021
Stiri

Un fost DEPUTAT al Platformei „DA”, pe aceeași lungime de undă cu SOCIALISTUL Batrîncea: „Se puteau parcurge toate procedurile într-o zi. Dar, se poate și în 10 zile, chiar și mai mult...”

Actualitate 26.07.2021 13:59 Vizualizări2633 Autor: Ziarul National
Un fost DEPUTAT al Platformei „DA”, pe aceeași lungime de undă cu SOCIALISTUL Batrîncea: „Se puteau parcurge toate procedurile într-o zi. Dar, se poate și în 10 zile, chiar și mai mult...”


Fosta deputată a Platformei „Demnitate și Adevăr”, Inga Grigoriu, împărtășește revolta socialiștilor, în frunte cu Vlad Batrîncea, în ceea ce privește amânarea până joi, 29 iulie, a ședinței Parlamentului, în care urmează să fie alese organele de conducere ale forului.

„Conform Regulamentului Parlamentului R. Moldova, sunt anumite reguli și termeni de formare a organelor de conducere ale acestuia, după constituirea fracțiunilor parlamentare. Astfel, sunt date 10 zile pentru ca să fie totul pus la punct de către cei care au acces în forul legiuitor. În acest sens, după votul din 11 iulie, parcă totul este clar - avem trei fracțiuni parlamentare distincte, ținând cont de faptul că blocul socialiștilor și comuniștilor au anunțat că vor forma o singură fracțiune.

Se puteau parcurge toate procedurile și într-o zi. Dar, se poate și în 10 zile, chiar și mai mult. Totul depinde de voința politică”, a scris Inga Grigoriu într-o postare pe Facebook.

La rândul său, fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, nu vede de ce au apărut aceste nemulțumiri.

Citește și: Deputații socialiști și comuniști, REVOLTAȚI că nu mai au nicio putere de decizie în Parlamentul R. Moldova. Nici președintele ședinței Smirnov nu a putut să îndeplinească indicațiile lui Batrîncea

„Nu prea înțeleg nemulțumirile fața de pauza luată de Parlament pentru constituirea fracțiunilor parlamentare. De fapt nu s-a întâmplat nimic altceva decât respectarea procedurii legale. Astfel, președinta Curții Constituționale a prezentat raportului privind rezultatele alegerii Parlamentului și validarea mandatelor deputaților aleși. Președintele republici a venit cu un mesaj politic în fața Parlamentului ales, iar deputații și-au luat câteva zile pentru a constitui grupurile parlamentare și organele de lucru ale Parlamentului. Apropo, art. 4 (3) al Regulamentului Parlamentului prevede ca fracțiunile parlamentare se constituie în termen de 10 zile după constituirea legală a Parlamentului”, a explicat Tănase.

Citește și: Grosu EXPLICĂ de ce s-a încheiat rapid ședința de astăzi a Parlamentului: „Noi i-am informat pe socialiști, dar ei au decis să facă SHOW. Perioada ședințelor NOCTURNE s-a terminat”. Cine ar urma să fie viitorul SPICHER și PREMIER

După ce liderul PAS, Igor Grosu, a explicat că deputații socialiști și comuniști au fost înștiințați în prealabil despre acest scenariu, vicepreședintele formațiunii, Sergiu Litvinenco, a fost și mai tranșant.

„Cei din PSRM se arată nemulțumiți de pauza anunțată de trei zile, care rezultă expres din Regulamentul Parlamentului. În 2019 au anunțat o pauză de trei luni și nu erau atât de agitați...”, a precizat deputatul.

De menționat că joi, 29 iunie, Parlamentul se va convoca în ședință, iar în cadrul acesteia vor fi alese organele de conducere. Tot joi, Maia Sandu ar putea convoca fracțiunile parlamentare la consultări, pentru ca ulterior să anunțe candidatura la funcția de prim-ministru. Chiar în ziua de vineri, 30 iulie, Parlamentul ar putea învesti noul Guvern al R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md