19:48:43 03.06.2020
 
Stiri

Un avocat ar putea fi sancționat disciplinar pentru că i-a criticat pe judecători și procurori

Social 06.01.2014 15:20 Vizualizări1061 Autor: Stela Mihailovici
Un avocat ar putea fi sancționat disciplinar pentru că i-a criticat pe judecători și procurori europalibera.org


Asociația Judecătorilor îi cere Comisiei de etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților să-l sancționeze pe avocatul și fostul magistrat la CEDO, Stanislav Pavlovschi, pentru că acesta ar fi încălcat normele deontologiei profesionale, aducând critici sistemului judiciar din R. Moldova.

Pavlovschi a declarat într-un interviu acordat pentru Radio „Europa Liberă” că judecătorii și procurorii nu cunosc legea și sunt corupți.

„Sunt absolut deplasate afirmațiile dlui Pavlovschi cu privire la pretinsa lipsă totală de profesionalism a judecătorilor și procurorilor din Republica Moldova, precum și coruptibilitatea acestora. Judecătorii își onorează obligațiile de serviciu și, prin respectarea prevederilor legale, pronunță soluția juridică. Volens-nolens persistă riscul ca una din două părți într-un litigiu sau altul să fie nemulțumită de soluția instanței de judecată. Este și cazul dlui Stanislav Pavlovschi, cel care a demarat această campanie de defăimare a judecătorilor. Or, dumnealui denigrează sistemul judecătoresc de pe poziția avocatului care nu a obținut câștig de cauză”, se spune într-o scrisoare semnată de președintele Asociației Judecătorilor Ion Druță și adresată Comisiei de etică a Uniunii Avocaților.

Asociația Judecătorilor este de părere că avocatul Stanislav Pavlovschi a încălcat normele deontologiei profesionale atunci când a generalizat, afirmând, fără a aduce dovezi, că „toți judecătorii sunt corupți și condamnă persoane nevinovate”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Teodor 06.01.2014 16:19

Deci "guvernătorii svinţi" se răzbună ?! Iiar autorităţile din ţările străine şi dezvoltate, cum şii presa, în unanimitate constată corupţia "înflorită" ( pe primul loc în Europa şi cel din frunte mondial) al justiţiei din Moldova Iar guvernătorii "s-au înfuriat foc" pe S.Pavlovschi, - care numai a reconstatat această corupţie "înflorită" ...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md