23:28:40 12.08.2022
Stiri

Un alt reprezentant al DIASPOREI se implică în administrarea unei companii de stat: „Am idei noi… nu pur și simplu ca această companie să supraviețuiască, ea trebuie dezvoltată”

Actualitate 05.08.2022 09:42 Vizualizări2842 Autor: Ziarul National
Un alt reprezentant al DIASPOREI se implică în administrarea unei companii de stat: „Am idei noi… nu pur și simplu ca această companie să supraviețuiască, ea trebuie dezvoltată”


Un prim reprezentant al diasporei a fost desemnat în calitate de membru al Consiliului societății „Moldtelecom”. Este vorba de Vlad Nanu, directorul și fondatorul unei companii de servicii software, stabilit de 15 ani în Marea Britanie. Acesta a fost ales ieri, în cadrul Adunării generale a acționarilor. Totodată, la ședința de ieri a fost desemnată o componență nouă a Consiliului de administrare, formată din șapte membri, față de cinci membri în trecut.

Potrivit Agenției Proprietăți Publice (APP), Nanu a activat anterior în IT și în R. Moldova, după care doi ani în Statele Unite ale Americii.

Directorul general al APP, Eugeniu Cozonac, a apreciat faptul că Vlad Nanu a decis să se implice în gestionarea companiei de stat de telecomunicații. De asemenea, a menționat că vor urma și alte nominalizări din rândul diasporei în consiliile întreprinderilor de stat sau cu capital majoritar de stat.

„Vlad Nanu este un spărgător de gheață. Are o experiență impresionantă pe care vrem s-o punem în valoare. În conversații cu mai multe persoane din diaspora cu experiență în vest am dedus că ele vor să se implice și au o viziune de dezvoltare a întreprinderilor de stat pentru ajustarea proceselor de afaceri și sporirea competitivității pe piață locală și chiar internațională”, a spus Eugeniu Cozonac.

La rândul său, Vlad Nanu a afirmat că se consideră patriot și că crede că trebuie „să dea înapoi ce i se cuvine statului care a investit în el”. El a adăugat că vine foarte des acasă, unde are o subsidiară a companiei fondate. „Am idei noi pentru „Moldtelecom”, nu pur și simplu ca această companie să supraviețuiască, ea trebuie dezvoltată. În afaceri nu există limite, inclusiv regionale, asta m-am convins pe cont propriu”, a remarcat noul membru al consiliului societății.

Statul deține pachetul integral de acțiuni la SA „Moldtelecom”, iar directorul interimar, Alexandru Ciubuc, numit în noiembrie 2021, la fel a revenit în republică din diaspora.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 05.08.2022 14:44

Un alt cozonac (e la app) - ”profesionist strălucit” sau brânzan prostovan ( autor a 4 ”D” - demagogii), căruia i se năzărea furturi de circa 2 mlrd. lei/lunar, dar care după un an de guvernare pasistă nu pomenește nimeni!!! Nici azi nu avem răsouns la întrebarea ” филат, где деньги”???

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md