13:01:15 05.02.2023
Stiri

VIDEO // „Partidul Democrat a decis RETRAGEREA de la guvernare, prin demisia Guvernului”. Criza constituțională RĂMÂNE

Politică 14.06.2019 17:23 Vizualizări3859 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Partidul Democrat a decis RETRAGEREA de la guvernare, prin demisia Guvernului”. Criza constituțională RĂMÂNE


Partidul Democrat (PD) a decis să se retragă de la guvernare, prin demisia Guvernului, dar criza constituțională rămâne, întrucât noua putere s-ar afla în „ilegalitate”.

Astfel, astăzi urmează să-și prezinte demisia premierul Pavel Filip și miniștrii săi, a anunțat vicepreședintele democraților, Vlad Cebotari, după ședința Consiliului Național Politic al PD.

Totuși, afirmă Cebotari, Guvernul Sandu s-ar afla în continuare în „ilegalitate” și soluțiile „juridice” pentru a debloca situația ar fi la democrați, care așteaptă în continuare la „dialog” partidele parlamentare.

„Consiliul Național Politic al PD a luat act de refuzul la dialog al celorlalte partide. PD a fost pregătit să ofere soluții pentru ca binomul PSRM - „ACUM” să poată prelua guvernarea legal, să iasă din ilegalitate. În aceste condiții, având în vedere lipsa deschiderii spre dialog, dar și pentru a debloca situația, s-a decis retragerea de la guvernare prin demisia Guvernului. Astfel, prim-ministrul și toți miniștrii demisionează din funcție începând de astăzi. Însă decizia noastră de astăzi nu va soluționa în niciun fel problema blocajului juridic și instituțional în care se află țara. În aceste condiții, sarcina preluării în legalitate a guvernării rămâne a fi rezolvată de binomul PSRM - „ACUM”, creat de Igor Dodon și partidele așa-zis proeuropene, cum le-a denumit foarte interesant și sugestiv președintele Federației Ruse, care a salutat crearea acestui binom”, a spus Cebotari.

Democratul a adăugat că orice guvern care va fi instalat va fi „ilegal”, atât timp cât există decizia Curții Constituționale cu privire la dizolvarea Parlamentului.

„Indiferent ce soluții se vor găsi în continuare, cătă vreme avem deciziile Curții Constituționale în vigoare, guvernul care se va instala va funcționa ilegal, iar funcționarii din instituții nu vor putea legal să execute deciziile unui astfel de guvern și se vor afla într-o situatie de risc juridic. Din această cauză, cel mai probabil se va ajunge până în final la alegeri anticipate, singura forma prin care se poate soluționa legal și complet criza în care binomul PSRM-ACUM au băgat țara. Mulțumim susținătorilor noștri pentru sprijinul și solidaritatea demonstrată și îi asigurăm că PD intră într-o nouă etapă. Vom face politică pentru a promova interesele cetățenilor. Vom lupta împotriva celor care vor să vândă țara pe bucăți, s-o federalizeze”, a mai spus Cebotari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md