04:13:14 05.08.2020
 
Stiri

DOC, VIDEO // Concursul la funcția de PROCUROR GENERAL, ANULAT! Ministrul Justiției: „Un membru al Comisiei a apreciat vădit disproporționat candidații”

Social 06.11.2019 10:55 Vizualizări1589 Autor: Ziarul National
DOC, VIDEO // Concursul la funcția de PROCUROR GENERAL, ANULAT! Ministrul Justiției: „Un membru al Comisiei a apreciat vădit disproporționat candidații”


Rezultatele concursului pentru funcția de procuror general, desfășurat de o Comisie specială instituită la Ministerul Justiției, au fost anulate.

Anunțul a fost făcut astăzi, într-un briefing de presă, de către ministrul Justiției, Olesea Stamate, care a semnat un ordin în acest sens.

„Rezultatele acestui concurs au fost afectate de două vicii esențiale - obiectivitatea și asigurarea integrității candidaților. Comisia nu a avut acces la o informație minuțioasă vizând integritatea candidaților. Unele autorități au refuzat să ne ofere informația solicitată”, a declarat Stamate.

Totodată, ministrul a acuzat un membru al Comisiei create la Ministerul Justiției că a apreciat „vădit disproporționat” candidații, în comparație cu ceilați membri ai aceleiași comisii.

„Acest lucru a distorsionat punctajul final, influențându-l esențial”, a spus Stamati, arătând punctajele oferite candidaților de către toți membrii comisiei.

Doi dintre ei, printre care și fostul procuror Petru Bobu, nu au acceptat să le fie arătate numele, dar anume unul dintre ei l-ar fi favorizat pe candidatul Veaceslav Soltan, inclus în lista scurtă făcută publică inițial de către Ministerul Justiției.

Astfel, în lista scurtă finală, pe care Comisia urma s-o trimită la Consiliul Superior al Procurorilor, trebuiau să fie incluși următorii candidați - Vladislav Gribincea pe primul loc, urmat de Alexandr Stoianoglo, Oleg Crîșmaru și Ștefan Gligor.

„Din câte vedeți, domnul Soltan nu s-ar mai regăsi în listă”, a declarat ministrul Justiției, fără să spună ce va urma după anularea rezultatelor acestui concurs.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md