10:01:53 22.02.2024
Stiri

Valeria Șeican a plecat de la Teatrul Național de Operă și Balet. Vezi cine îi ia locul

Social 16.09.2013 15:49 Vizualizări6084 Autor: Mariana Rață


Valeria Șeican a plecat de la Teatrul Național de Operă și Balet. Vezi cine îi ia locul acasatv.md

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a semnat astăzi o dispoziție de demitere a directorului Teatrului Național de Operă și Balet (TNOB), Valeria Șeican.

Fosta șefă a teatrului va fi angajată în calitate de consilier al ministrului Culturii.

În locul acesteia, director al TNOB a fost numit Ion Grosu, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”.
Se vehiculează că locul lui Grosu la Teatrul „Mihai Eminescu” va fi ocupat de actorul Petru Hadârcă, care a mai deținut anterior funcția de director artistic al teatrului.

Amintim că, anterior, Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal pentru mai multe încălcări grave descoperite la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Menționăm că dosarul a fost pornit pe faptul folosirii intenționate de către o persoană publică a situației de serviciu în interes material ori în alte interese personale, dacă aceasta a cauzat daune în proporții considerabile intereselor publice.

Procurorii investighează mai multe încălcări depistate în activitatea teatrului, prejudiciul adus instituției fiind de peste 1,5 milioane de lei.

Drept temei pentru pornirea cauzei penale sunt mai multe nereguli constatate de Curtea de Conturi care a efectuat în 2012 un audit la TNOB, dar și încălcările depistate de Inspecția Financiară din subordinea Ministerului Finanțelor care a efectuat un control la teatru în mai curent.

Potrivit raportului întocmit de Inspecția Financiară, s-au depistat cheltuieli neregulamentare și mijloace casate în valoare de peste 1,3 milioane de lei. Ordonanța de începere a urmăririi penale pe acest caz prevedea că dosarul urma a fi finalizat până la 20 iulie 2013.

Viceprocurorul general Eugen Rusu a declarat anterior pentru Ziarul NAȚIONAL că învinuirea în acest dosar ar putea fi înaintată directoarei TNOB, Valeria Șeicanu, și contabilei-șef a instituției.Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md