09:13:35 24.09.2021
Stiri

Valeria Șeican a plecat de la Teatrul Național de Operă și Balet. Vezi cine îi ia locul

Social 16.09.2013 15:49 Vizualizări5428 Autor: Mariana Rață


Valeria Șeican a plecat de la Teatrul Național de Operă și Balet. Vezi cine îi ia locul acasatv.md

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a semnat astăzi o dispoziție de demitere a directorului Teatrului Național de Operă și Balet (TNOB), Valeria Șeican.

Fosta șefă a teatrului va fi angajată în calitate de consilier al ministrului Culturii.

În locul acesteia, director al TNOB a fost numit Ion Grosu, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”.
Se vehiculează că locul lui Grosu la Teatrul „Mihai Eminescu” va fi ocupat de actorul Petru Hadârcă, care a mai deținut anterior funcția de director artistic al teatrului.

Amintim că, anterior, Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal pentru mai multe încălcări grave descoperite la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Menționăm că dosarul a fost pornit pe faptul folosirii intenționate de către o persoană publică a situației de serviciu în interes material ori în alte interese personale, dacă aceasta a cauzat daune în proporții considerabile intereselor publice.

Procurorii investighează mai multe încălcări depistate în activitatea teatrului, prejudiciul adus instituției fiind de peste 1,5 milioane de lei.

Drept temei pentru pornirea cauzei penale sunt mai multe nereguli constatate de Curtea de Conturi care a efectuat în 2012 un audit la TNOB, dar și încălcările depistate de Inspecția Financiară din subordinea Ministerului Finanțelor care a efectuat un control la teatru în mai curent.

Potrivit raportului întocmit de Inspecția Financiară, s-au depistat cheltuieli neregulamentare și mijloace casate în valoare de peste 1,3 milioane de lei. Ordonanța de începere a urmăririi penale pe acest caz prevedea că dosarul urma a fi finalizat până la 20 iulie 2013.

Viceprocurorul general Eugen Rusu a declarat anterior pentru Ziarul NAȚIONAL că învinuirea în acest dosar ar putea fi înaintată directoarei TNOB, Valeria Șeicanu, și contabilei-șef a instituției.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!


petrea 17.09.2013 19:56

Foarte curînd vă veţi convinge, că mai bine rămînea Şeicanu decît afaceristul de Grosu, om fără de studii şi care a cumpărat o diplomă, cum se vorbeşte în tîrg. Acest Grosu nu cunoaşte nici măcar o notă muzicală, este cu totul...

victor 17.09.2013 20:03

Trimiterile făcute la raportul Curţii de Conturi şi la Inspecţia Financiară sunt nerelevante, pe motiv că majoritatea rapoartelor emise de cele 2 instituţii sunt politice, false şi trucate. S-a îndeplinit o comandă murdară, pentru a o înlătura pe V.Şeicanu, după ce a fost folosită de P.D. Ruşine să le fie.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

13.09.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // O nouă practică poli...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md