15:32:54 17.10.2021
Stiri

Un lider de PARTID îi solicită președintelui Germaniei să fie SOLIDAR în promovarea ideii de REUNIRE a celor două state românești – R. Moldova și România. „Prin acest gest, Germania va contribui la înlăturarea ultimei nedreptăți…”

Actualitate 28.09.2021 16:19 Vizualizări2986 Autor: Ziarul National
Un lider de PARTID îi solicită președintelui Germaniei să fie SOLIDAR în promovarea ideii de REUNIRE a celor două state românești – R. Moldova și România. „Prin acest gest, Germania va contribui la înlăturarea ultimei nedreptăți…”


Partidul Unității Naționale (PUN) îl solicită președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care vine mâine într-o vizită oficială în R. Moldova, să ofere tot sprijinul diplomatic și solidaritatea țării sale în promovarea ideii de reunire a celor două state românești – R. Moldova și România.

„Prin acest gest, Germania va contribui la înlăturarea ultimei nedreptăți cauzate de timpurile vitrege, care au despărțit Europa și popoarele ei”, argumentează liderul PUN, Octavian Țîcu, prin intermediul unei scrisori adresate președintelui Germaniei.

„Stimate domnule președinte, în aceste zile, acum 31 de ani, se împlinea visul sacru al germanilor de reunificare. După aproape jumătate de secol, germanii din RFG și RDG demolau Zidul Berlinului, unul din cele mai odioase simboluri ale Războiului Rece, pentru a se uni întru măreția celui mai mare popor european. Cu regret, la peste 80 de ani de la semnarea pactului Hitler-Stalin, prin care doi tirani împărțeau Europa de Est, românii au rămas singurul popor european separat de un zid stabilit injust după cel de-al Doilea Război Mondial și întărit de efectele Cortinei de Fier”, se arată în scrisoare.

Potrivit sursei citate, după destrămarea imperiului sovietic, R. Moldova și-a proclamat independența, iar Declarația de Independență considera înțelegerea încheiată la 23 august 1939 ca nulă ab initio şi cerea lichidarea consecințelor sale politico-juridice prin revenirea în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale, adică reunirea cu România.

„Războiul de la Nistru din anul 1992, pornit de Federația Rusă împotriva R. Moldova, a avut ca scop principal împiedicarea procesului de reunificare dintre cele două state românești, care rămân până la ora actuală separate. La 27 martie 2018, la consemnarea celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Parlamentul României constituit în ședința solemnă a considerat ca fiind pe deplin legitimă dorința cetățenilor R. Moldova care susțin unificarea celor două state ca o continuare firească de afirmare a națiunii române şi a declarat că România şi cetățenii ei sunt şi vor fi întotdeauna pregătiți să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetățenilor R. Moldova, ca o expresie a voinței suverane a acestora.

Rezoluția Parlamentului European din 2019 referitoare la comemorarea a 80 de ani de la izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial și la importanța memoriei istorice europene pentru viitorul Europei condamnă pactul Molotov – Ribbentrop și înțelegerile sovieto-naziste, în urma cărora Uniunea Sovietică comunistă a declanșat un război de agresiune împotriva Finlandei, iar în iunie 1940 a ocupat și anexat părți din România (teritorii care nu au fost niciodată returnate) și a anexat, prin forță, republicile independente ale Lituaniei, Letoniei și Estoniei”, se mai arată în demersul adresat de istoricul Octavian Țîcu.

Menționăm că președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, va efectua, la invitația președintelui Maia Sandu, o vizită oficială în R. Moldova. Pe 29 septembrie, președintele Frank-Walter Steinmeier va fi întâmpinat cu onoruri militare la Președinția R. Moldova, după care vor avea loc o serie de întrevederi cu Maia Sandu și cu membrii delegațiilor.

Ulterior, președintele Steinmeier se va întâlni cu prim-ministrul Natalia Gavrilița și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. În aceeași zi, Steinmeier va inaugura, împreună cu Maia Sandu, Forumul de afaceri moldo-german.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md