22:12:20 16.05.2021
 
Stiri

Un apropiat al Maiei Sandu a DEZVĂLUIT când urmează să aibă loc alegerile ANTICIPATE. În luna august vom avea deja ÎNVESTIT Guvernul R. Moldova. „Ne vom mișca foarte repede…”

Actualitate 15.04.2021 22:04 Vizualizări2278 Autor: Ziarul National
Un apropiat al Maiei Sandu a DEZVĂLUIT când urmează să aibă loc alegerile ANTICIPATE. În luna august vom avea deja ÎNVESTIT Guvernul R. Moldova. „Ne vom mișca foarte repede…”


Alegerile parlamentare anticipate ar urma să aibă loc, cel târziu, în luna iulie curent, iar în august va fi învestit Guvernul R. Moldova. Despre aceasta a anunțat liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la N4. Inițial, fostul adjunct al președintelui Maia Sandu nu a vrut să spună când vor avea loc anticipatele, dar ulterior a dezvăluit de ce scrutinul trebuie să aibă loc în luna iulie.

„Noi optăm ca alegerile anticipate să aibă loc vara aceasta. Nu pot să mă pronunț anume când. Iulie ar fi cea mai indicată lună și vă spun de ce. Este legat de un orar, care ne va permite să aducem resurse financiare ieftine de la partenerii noștri de dezvoltare. Sau cu alte cuvinte, în august trebuie să avem deja învestit Guvernul R. Moldova. Deci, să avem deja ales noul Parlament și un guvern funcțional. Va trebui să muncim în august, nimeni nu o să plece nicăieri. Astfel, în septembrie, noul guvern să poată obține resurse din partea Fondului Monetar Internațional (FMI), Băncii Mondiale, Comisiei Europene.

Citește și: VIDEO // Maia Sandu: „Voi semna curând decretul de dizolvare a Parlamentului și stabilirea datei alegerilor anticipate. Astăzi s-a făcut dreptate pentru cetățeni”


De fapt, noi și acum am putea obține niște resurse financiare, dacă nu ar fi această debandadă în Parlament. Sunt adoptate tot felul de legi populiste, care dăunează relațiilor cu partenerii externi și fac imposibilă atragerea acestor resurse. Ministerul Finanțelor se împrumută acum de la băncile comerciale, la dobânzi foarte mari. Deci, aici e calculul. Ne gândim la faptul că trebuie să aducem aceste resurse, să ajutăm economia, să ajutăm tot sistemul. În august vom munci mult. Eu consider că cel târziu în iulie trebuie să aibă loc alegerile parlamentare.

Noi ne vom mișca foarte repede, pentru că toată lumea înțelege că trebuie să ne încadrăm în acel orar… De exemplu, bordul FMI are loc în septembrie. Nu o să-și schimbe orarul FMI de dragul R. Moldova. Acolo se iau decizii care vizează mai multe țări. Noi trebuie să fim pragmatici și să ne racordăm la tot acest orar, în beneficiul nostru”, a precizat Igor Grosu.

Fostul premier desemnat a menționat că se vor găsi bani pentru alegerile anticipate, chiar dacă Igor Dodon se va împotrivi.

„Bani pentru alegeri anticipate se vor găsi, chiar dacă majoritatea PSRM – Partidul „ȘOR” se va împotrivi, dar ea se va împotrivi. În această situație de urgență va trebui să economisim din altă parte. Guvernul următor va veni în Parlament și va solicita rectificarea bugetului. S-a mai procedat la fel și în alte cazuri.

Igor Grosu a mai spus că PAS va merge pe cont propriu în alegerile parlamentare anticipate.

De menționat că Înalta Curtea a dat astăzi undă verde președintelui Maia Sandu să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului de legislatura a X-a.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md