11:15:26 22.07.2024
Stiri

Un alt deputat din Blocul „ACUM” este nemulțumit de abordarea PSRM, care insistă pe semnarea unui acord politic: „Îmi rezerv dreptul de-a nu vota aprobarea rezultatelor concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere”

Partide/Comunicate 08.08.2019 14:15 Vizualizări4538 Autor: Ziarul National
Un alt deputat din Blocul „ACUM” este nemulțumit de abordarea PSRM, care insistă pe semnarea unui acord politic: „Îmi rezerv dreptul de-a nu vota aprobarea rezultatelor concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere” facebook


Deputatul PAS, Petru Frunze, arată cu degetul spre PSRM și atrage atenția că „nu poți construi ceva democratic, atunci când construiești prin metode folosite de fostul regim oligarhic”. Astfel, deputatul spune că nu va vota candidații selectați pentru anumite funcții, în cazul în care aceștia vor fi aleși de comisiile parlamentare unde PSRM deține majoritatea voturilor.

Citește și: Crește TENSIUNEA în coaliția PSRM – „ACUM”. Batrîncea: „Am dori să înțelegem de câți deputați dispune coaliția… Insistăm pe semnarea de urgență a acordului politic între PSRM și „ACUM”. Imediat a intervenit și președintele Dodon

„În contextul intenției colegilor deputați din PSRM, pentru a afla care este numărul deputaților din Blocul „ACUM” care ar semna un nou acord politic, pentru a continua dezoligarhizarea statului: Rezultatul concursului pentru funcția de director CNA a demonstrat diferența nu doar ideologică. Este evident că Ruslan Flocea s-a prezentat bine, se vede prin obiectivitatea tuturor membrilor comisiei. Dar dar pentru alți candidați, în loc de obiectivitate, s-au aplicat metodele politice care nu au nimic comun cu viziunile societății. Nu poți construi ceva democratic, atunci când construiești prin metoda în care a fost criticat fostul regim oligarhic”, spune Frunze.

Citește și: Maia Sandu, MESAJ pentru Țîcu?: „Aveți de ales - fie participați la schimbare și vă asumați o muncă extrem de dificilă, fie continuați să nu faceți nimic și să INFLAMAȚI societatea cu nevoile propriului Ego”

În acest context, deputatul PAS afirmă că nu-și va mai da votul pentru candidații selectați după asemenea concursuri: „Dacă Comisia juridică, numiri și imunități nu va delega competențele de evaluare a candidaților unei comisii formate din societatea civilă independentă, atunci îmi rezerv dreptul de a nu vota aprobarea rezultatelor concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere. Cu toții conștientizăm că societatea așteaptă schimbări imediate în justiție, dar dacă o facem în grabă și fără să ținem cont de obiectivele noastre promise alegătorilor, atunci nu vom ajunge acolo unde își dorește societatea, un stat fără justiție controlată politic”.

Deputatul majorității parlamentare s-a adresat colegilor din PSRM. „Deci, colegii deputați din PSRM trebuie să găsească răspunsuri la întrebări, analizând acțiunile lor în raport cu Blocul „ACUM”. Am demonstrat convingere în lupta antioligarhică, am pășit peste convingerile ideologice cu mare greu, doar pentru binele societății. Acest fapt demonstrează că lupta va continua împreună atât timp cât nu se va trece linia roșie”, a conchis Petru Frunze.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md