16:58:12 05.07.2020
 
Stiri

Un alt deputat din Blocul „ACUM” este nemulțumit de abordarea PSRM, care insistă pe semnarea unui acord politic: „Îmi rezerv dreptul de-a nu vota aprobarea rezultatelor concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere”

Partide/Comunicate 08.08.2019 14:15 Vizualizări3876 Autor: Ziarul National
Un alt deputat din Blocul „ACUM” este nemulțumit de abordarea PSRM, care insistă pe semnarea unui acord politic: „Îmi rezerv dreptul de-a nu vota aprobarea rezultatelor concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere” facebook


Deputatul PAS, Petru Frunze, arată cu degetul spre PSRM și atrage atenția că „nu poți construi ceva democratic, atunci când construiești prin metode folosite de fostul regim oligarhic”. Astfel, deputatul spune că nu va vota candidații selectați pentru anumite funcții, în cazul în care aceștia vor fi aleși de comisiile parlamentare unde PSRM deține majoritatea voturilor.

Citește și: Crește TENSIUNEA în coaliția PSRM – „ACUM”. Batrîncea: „Am dori să înțelegem de câți deputați dispune coaliția… Insistăm pe semnarea de urgență a acordului politic între PSRM și „ACUM”. Imediat a intervenit și președintele Dodon

„În contextul intenției colegilor deputați din PSRM, pentru a afla care este numărul deputaților din Blocul „ACUM” care ar semna un nou acord politic, pentru a continua dezoligarhizarea statului: Rezultatul concursului pentru funcția de director CNA a demonstrat diferența nu doar ideologică. Este evident că Ruslan Flocea s-a prezentat bine, se vede prin obiectivitatea tuturor membrilor comisiei. Dar dar pentru alți candidați, în loc de obiectivitate, s-au aplicat metodele politice care nu au nimic comun cu viziunile societății. Nu poți construi ceva democratic, atunci când construiești prin metoda în care a fost criticat fostul regim oligarhic”, spune Frunze.

Citește și: Maia Sandu, MESAJ pentru Țîcu?: „Aveți de ales - fie participați la schimbare și vă asumați o muncă extrem de dificilă, fie continuați să nu faceți nimic și să INFLAMAȚI societatea cu nevoile propriului Ego”

În acest context, deputatul PAS afirmă că nu-și va mai da votul pentru candidații selectați după asemenea concursuri: „Dacă Comisia juridică, numiri și imunități nu va delega competențele de evaluare a candidaților unei comisii formate din societatea civilă independentă, atunci îmi rezerv dreptul de a nu vota aprobarea rezultatelor concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere. Cu toții conștientizăm că societatea așteaptă schimbări imediate în justiție, dar dacă o facem în grabă și fără să ținem cont de obiectivele noastre promise alegătorilor, atunci nu vom ajunge acolo unde își dorește societatea, un stat fără justiție controlată politic”.

Deputatul majorității parlamentare s-a adresat colegilor din PSRM. „Deci, colegii deputați din PSRM trebuie să găsească răspunsuri la întrebări, analizând acțiunile lor în raport cu Blocul „ACUM”. Am demonstrat convingere în lupta antioligarhică, am pășit peste convingerile ideologice cu mare greu, doar pentru binele societății. Acest fapt demonstrează că lupta va continua împreună atât timp cât nu se va trece linia roșie”, a conchis Petru Frunze.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Alexei 08.08.2019 19:52

La oameni cînd bre o să vă gîndiți, cînd o să se facă drumuri, cînd o să se majoreze pensiile, salariile, cînd ? de ce alungați oamenii de afaceri din țară și vorbiși doar despre acorduri prin care voi să vă simțiți comod ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md