18:33:02 25.09.2020
 
Stiri

Crește TENSIUNEA în coaliția PSRM – „ACUM”. Batrîncea: „Am dori să înțelegem de câți deputați dispune coaliția… Insistăm pe semnarea de urgență a acordului politic între PSRM și „ACUM”. Imediat a intervenit și președintele Dodon

Politică 08.08.2019 12:19 Vizualizări1851 Autor: Ziarul National
Crește TENSIUNEA în coaliția PSRM – „ACUM”. Batrîncea: „Am dori să înțelegem de câți deputați dispune coaliția… Insistăm pe semnarea de urgență a acordului politic între PSRM și „ACUM”. Imediat a intervenit și președintele Dodon


„În pofida acordurilor agreate între componentele coaliției de guvernământ, formată de către PSRM și blocul „ACUM”, și contrar caracterului cooperant al dialogului stabilit între președintele țării, președintele Parlamentului și prim-ministru, în ultima perioadă atestăm cu îngrijorare o intensificare a mesajelor cu caracter geopolitic, care continuă practica politică speculativă de scindare a societății moldovenești”, susține liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Vlad Batrîncea.

Potrivit lui, unii deputați și miniștri exponenți ai blocului „ACUM” vin cu declarații și mesaje cu „tentă geopolitică și ideologică”, care riscă să afecteze enorm „eforturile noastre de consolidare a societății și de echilibrare a politicii externe promovate de statul nostru”.

Citește și: RĂZVRĂTITUL din Blocul „ACUM”: „Este nocivă continuarea alianței ACUM - PSRM sub orice formă"

„Atacurile verbale impardonabile la adresa unor parteneri strategici ai R. Moldova nu fac altceva decât să compromită eforturile noastre de scoatere a țării din ghearele oligarhiei, să afecteze susținerea de care actuala guvernare se bucură din partea partenerilor externi din Vest și din Est. Mesajele nechibzuite cu tentă geopolitică sunt însoțite și de declarații denigratoare la adresa PSRM și instituției prezidențiale, fapt regretabil, care nici într-un mod nu contribuie la consolidarea coaliției de guvernământ și doar dinamitează eforturile conducerii țării de a soluționa problemele critice, cu care se confruntă R. Moldova”, a adăugat Batrîncea.

Acesta a precizat că „PSRM nu poate tolera o astfel de abordare”: „Reamintim partenerilor de coaliție că noi, cei din partidul proprezidențial, am declarat de la bun început că această majoritate parlamentară poate fi păstrată și consolidată doar în condițiile unui compromis și dialog politic reciproc avantajos al PSRM și blocului „ACUM”, în interesul cetățenilor R. Moldova. În același timp, am dori să înțelegem de câți deputați dispune coaliția de guvernare. Fracțiunea PSRM, chiar dacă există unele divergențe interne pe mai multe subiecte propuse de Guvern și partenerii din blocul „ACUM”, rămâne consolidată și susține majoritatea parlamentară cu 35 de deputați. Ar fi bine și cei din blocul „ACUM” să vină cu o poziție consolidată, or asistăm deseori la sabotarea unor decizii importante acceptate prin consens de conducerea partidelor care și-au asumat actul guvernării”.

Petru a clarifica lucrurile, PSRM propune semnarea, de urgență, a unui Acord politic. „Insistăm pe semnarea de urgență, săptămâna viitoare, a acordului politic între PSRM și blocul „ACUM”, unde vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării, pentru a exclude astfel de situații, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”, a spus liderul deputaților PSRM.

La rândul său, președintele Igor Dodon a menționat că Vlad Batrîncea a „punctat” bine lucrurile. „Pragmatic și constructiv. Eu sper și cred că vom face față acestor riscuri și provocări. Riscurile politice există pentru fiecare din noi ..., însă îi îndemn pe toți din conducerea țării să fim, în primul rând, oameni de stat și apoi oameni politici”, a conchis Dodon.

De menționat că deputatul blocului „ACUM”, Octavian Țîcu, a spus că parteneriarul cu PSRM ar fi nociv și ar trebui de întrerupt. De asemenea, acesta a mai declarat că președintele Dodon ar fi un „cadavru politic”, care nu are șanse să câștige alegerile prezidențiale și face rău PSRM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

realist 08.08.2019 17:45

Tot normal. Maia stie ca primeste salariul de la Kremlin, asa ca oleaca de teatru in fata europenilor, iar apoi va semna totul

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md