00:02:02 25.06.2024
Stiri

Tentativă de ASASINARE a liderului separatist Krasnoselski? Așa-zisul minister al securității de la Tiraspol susține că a prevenit un act „terorist”, care ar fi fost pusă la cale SBU: „Suspecții au fost reținuți și depun mărturii”

Actualitate 09.03.2023 11:21 Vizualizări2716 Autor: Ziarul National
Tentativă de ASASINARE a liderului separatist Krasnoselski? Așa-zisul minister al securității de la Tiraspol susține că a prevenit un act „terorist”, care ar fi fost pusă la cale SBU: „Suspecții au fost reținuți și depun mărturii”


Așa-zisul minister al securității de la Tiraspol pretinde că Vadim Krasnoselski și alți așa-numiți conducători din stânga Nistrului ar fi urmat să fie lichidați în urma „unei acțiuni teroriste” puse la cale de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Sursa citată menționează că au fost reținute mai multe persoane, care „depun deja mărturii”.

Potrivit autorităților separatiste de la Tiraspol, planul prevedea o pretinsă aruncare în aer un automobil „Land Rover”, în care erau 8 kg de explozibil, dar și piulițe pentru a spori efectul exploziei.

Atentatul terorist urma să fie organizat în centrul orașului Tiraspol, unde sunt mulți oameni, declară așa-zisul șef al procuraturii transnistrene, Anatoli Gurețkii.

Presa de la Tiraspol l-a prezentat și pe cel care ar fi trebuit să înfăptuiască „actul terorist”.

„Acesta este Veaceslav Kisnichan. El ar fi trebuit să comită atacul terorist de la Tiraspol, la comanda SBU. Locul exploziei - centrul orașului - a fost convenit de curatorii săi. Era planificat să fie zeci de victime printre oamenii care trec accidental pe acolo. Kisnichan s-a născut la Tiraspol în 1979. Acum doisprezece ani s-a mutat la Odesa. Din februarie anul trecut, acesta activează la SBU. Acolo a fost învățat să mineze diferite obiective. Misiunea sa era Transnistria: să monitorizeze și apoi să elimine conducerea republicii”, susține Novosti Pridnestrovia.

Mai mult, agenția de la Tiraspol a dat și un citat al „teroristului”. „Eu am misiunea mea, pe care trebuie să o îndeplinesc. Aceasta este datoria mea sau moartea”, spune pretinsul terorist într-un video făcut public de presa din regiune.


Autoritățile de la Chișinău și nici cele de la Kiev nu au comentat, deocamdată, declarațiile făcute de Tiraspol.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md