12:44:23 29.11.2022
Stiri

VIDEO // Putin, declarații despre „SECURITATEA energetică” a R. Moldova: „Noi acționăm în strictă conformitate cu înțelegerile bilaterale”

Actualitate 20.09.2022 15:01 Vizualizări3090 Autor: Ziarul National
VIDEO // Putin, declarații despre „SECURITATEA energetică” a R. Moldova: „Noi acționăm în strictă conformitate cu înțelegerile bilaterale”


Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, se arată convins că dezvoltarea relațiilor cu R. Moldova, pe care o numește „apropiată istoric” de Rusia, va avea loc „în baza principiilor pragmatismului și interesului reciproc al popoarelor țărilor noastre”.

„Rusia a fost mereu garantul reglementării conflictului transnistrean. Apropo, și în chestiuni ce țin de securitatea energetică a R. Moldova noi am acționat ținând cont cu strictețe de înțelegerile bilaterale, care s-au făcut pe în baza propunerilor părții moldovenești”, a declarat astăzi Putin, în cadrul unei ceremonii de acreditare a 24 de diplomați străini, inclusiv a Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Lilian Darii.

De menționat că, odată cu preluarea puterii de către Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate, Rusia nu a mai dorit să prelungească vechiul contract de furnizare a gazelor naturale, propunând Chișinăului să plătească prețul de piață.

Părțile au ajuns la o formulă de compromis toamna trecută, care nu a avantajat R. Moldova, negocierile având loc în timp ce Rusia redusese fără motiv cu 30% volumul livrărilor către republica noastră.

În septembrie curent, prețul gazelor livrate în R. Moldova este de 1 882 de dolari. De asemenea, Rusia insistă ca R. Moldova să plătească pretinse datorii de 720 de milioane de dolari, care ar data încă din 1994.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md