13:10:48 25.09.2023
Stiri

Putin a decis să semneze tratatele privind ANEXAREA de către Rusia a teritoriilor ucrainene pe care forțele sale armate le controlează

Actualitate 29.09.2022 14:28 Vizualizări1103 Autor: Ziarul National
Putin a decis să semneze tratatele privind ANEXAREA de către Rusia a teritoriilor ucrainene pe care forțele sale armate le controlează


Președintele rus Vladimir Putin va semna vineri tratatele privind anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene pe care forțele sale armate le controlează, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters și Agerpres.

„Ceremonia de semnare va avea loc mâine (vineri - n.r.)”, a anunțat Peskov în conferinţa sa de presă telefonică zilnică.

Acesta a adăugat că ceremonia va avea loc în Sala Sfântul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului la ora locală 15:00 (12:00 GMT) și că vor fi semnate acorduri „cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au făcut solicitări corespunzătoare părţii ruse”.

Peskov a mai anunţat că Putin va susţine tot vineri un „amplu discurs”, după ceremonia de semnare a tratatelor de anexare şi se va întâlni cu administratorii regiunilor ucrainene numiţi de Moscova.

Liderii celor patru regiuni separatiste controlate de Rusia în Ucraina s-au deplasat încă de miercuri seară la Moscova pentru această ceremonie, după raportarea rezultatelor finale ale referendumurile ilegale organizate de Rusia în Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, denunțate drept „simulacre” de Kiev şi Occident.

De menționat că R. Moldova a condamnat așa-numitele plebiscite organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk, care „constituie o încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale dreptului internațional”.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), „aceste pseudo-plebiscite constituie un pretext fals pentru anexarea cu forța a unor teritorii suverane ale Ucrainei”.

CITIȚI și Așa-zișii lideri din Lugansk și Herson îi cer lui Putin să „legalizeze” anexarea acestoor teritorii ucrainene la Rusia

„Republica noastră nu recunoaște rezultatele acestor acțiuni ilegale și își reiterează sprijinul consecvent pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute internațional”, cităm din comunicatul MAEIE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md