04:55:29 09.05.2021
 
Stiri

PSRM va propune azi un candidat la funcția de PRIM-MINISTRU: Una dintre cele mai influente femei, potrivit Forbes România

Actualitate 11.02.2021 12:09 Vizualizări2177 Autor: Ziarul National
PSRM va propune azi un candidat la funcția de PRIM-MINISTRU: Una dintre cele mai influente femei, potrivit Forbes România


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) va propune astăzi un candidat pentru funcția de prim-ministru. Este vorba de fosta ministră a Finanțelor pe timpul comuniștilor, Mariana Durleșteanu, când socialista Zinaida Greceanîi ocupa funcția de premier. Anunțul a fost făcut de către liderul socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă susținut astăzi în Parlament.

„Lansăm inițiativa de a crea o majoritate parlamentară de cel puțin 51 de deputați pentru această candidatură de tranziție. Nu vorbim de niciun fel de alianță, este o majoritate tehnică pentru a salva țara. La această majoritate pot să adere toți deputații responsabili, inclusiv PAS. Numele candidatului la funcția de premier este Mariana Durleșteanu, fost Ambasador al R. Moldova la Londra și fost ministru al Finanțelor. Propunerea este constituțională. Orice fel de refuz din partea președintelui Maia Sandu va fi o gravă încălcare a Constituției”, a declarat Igor Dodon chiar în timp ce candidatul desemnat la funcția de premier, Natalia Gavrilița, răspundea la întrebările deputaților, înainte ca Parlamentul să decidă dacă îi acordă sau nu un vot de încredere.

Liderul PSRM a precizat că propunerea va fi expediată Maiei Sandu chiar astăzi.

Cu peste două decenii de experiență în domeniul financiar, Mariana Durleșteanu este vicepreşedinte management financiar și al riscului KMG International (fostul Grup Rompetrol), companie cu o prezență în 11 țări.

Potrivit Forbes România, Mariana Durleșteanu asigură conducerea strategică a tuturor activităților financiare la nivelul Grupului KMG International, prin stabilirea unor indicatori de perfomanță financiară a companiilor membre, stabilește și implementează strategia de risc management a grupului: strategic, operațional, financiar (hedging), juridic și este responsabilă pentru crearea unor mecanisme integrate de prevenire, monitorizare și mitigare a riscurilor la nivelul grupului.

A deținut diferite funcții publice pentru o perioadă de aproximativ șapte ani, fiind ministru de Finanțe în Republica Moldova, ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie și Senior Banker în cadrul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare pentru partea de vest a regiunii Balcanilor, Belarus, Moldova și Turcia.

Mariana Durleșteanu a fost în anul 2019 pe locul 7 în top 50 al celor mai influente femei din România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Igor 11.02.2021 17:57

Despre furculita care lua kuliocele- nu sa salvati tara,dar sa va salvati pe voi ,hoti boriti si ga..oni...,plecati adata ,loporul vrea sa scape de voi

Igor 11.02.2021 18:00

Despre furculita care lua kuliocele- nu sa salvati tara,dar sa va salvati pe voi ,hoti boriti si ga..oni...,plecati adata ,poporul vrea sa scape de voi,la inchisoare toti mrazii si tradatorii

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md