03:49:41 05.06.2020
 
Stiri

Premierul Chicu RECLAMĂ o lipsă acută de MEDICI în lupta cu COVID – 19. „Alte cadre medicale sunt reprofilate în medici INFECȚIONIȘTI. Problema e că nu va avea cine să le pună pacienților ventilatoare de respirație”

Social 31.03.2020 20:35 Vizualizări2225 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu RECLAMĂ o lipsă acută de MEDICI în lupta cu COVID – 19. „Alte cadre medicale sunt reprofilate în medici INFECȚIONIȘTI. Problema e că nu va avea cine să le pună pacienților ventilatoare de respirație”


Premierul Ion Chicu susține că R. Moldova are la dispoziție medicamente și toate cele necesare pentru lupta contra COVID – 19, mai puțin cadre medicale. Declarația a fost făcută în această seară în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Oficialul a menționat că spitalele sunt dotate cu ventilatoare pentru plâmâni, însă problema o reprezintă lipsa acută de medici. „Problema e că nu va avea cine să pună pacienților ventilatoarele de respirație. Lipsa medicilor nu e o problemă apărută astăzi”, a spus Chicu.

Astfel, pentru a suplini lipsa medicilor, premierul Chicu a precizat că alte cadre medicale sunt reprofilate în medici infecționiști, pentru a face față pandemiei de COVID – 19.

Ion Chicu speră că nu va fi nevoie să fie stopată în totalalitate mișcarea oamenilor. Dacă vom recurge la acest pas, atunci ar trebui oprită aprovizionarea magazinelor etc. Plus la asta, nici această măsură nu poate stopa apariția cazurilor noi”, a adăugat prim-ministrul.

De menționat că peste 60 de cadre medicale din R. Moldova s-au infectat deja cu COVID – 19, dar autoritățile spun că doar nouă dintre acestea au contractat coronavirusul la locul de muncă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Expert- socio. 31.03.2020 23:59

I-am da lui I. Chicu o așa întrebare: Cum el explică faptul că în RM nu există deficit de judecători și de procurori, iar la concusuriele pentru aceste funcții participă câte 5, 7 și mai multe persoane pentru un loc? În acest context menționăm, că salariul unui judecător sau procuror începător e de aproximativ 14-15 mii de lei și mai mult. Iar salariul unui medic terapeut începător e de 5 mii de lei. Așa e și salariul unui pedagog. Este clar că guvernării din anii 201o - 2019 (Plahatniuc, Lupu, Filip, Dodon, Candu, etc.) le trebuiau procurorii și judecătorii ca să-i ”îmblânzească”, ori să-i bage prin închisori pe acei care nu erau de acord cu PROXENETUL și cu ortacii lui PD-iști. Apropo, în acea perioadă I.Chicu era și el la guvernare, din 2018 chiar fiind ministru finanțelor. Numai că el e cu ȘALINĂ pe cap și creeri nu-i prea lurcează adecvat.

Andrei Stoiu 01.04.2020 02:03

Până la venirea Doamnei Nemirenco în funcția de MINISTRU, asistenții și asistentele medicale di spitale, care sun o verigă foarte importantă a medicinei, aveau un salariu de 3500-4000 lei, adică de batjocură, de aceea multe funcții erau (și mai sunt) vacante. Dna Nemirenco, care știe ce însemnă domeniul medicinei, a făcut ca medicii și asistentele de gardă să mai primească 300,500, 800 și 1000 de lei pentru o gardă, și cumva a salvat situația. Și la pedagogi Guvernul M. Sandu a majorat salariile, dar nu așa cum ar fi rezonabil. Dacă ne dorim o societate sănătoasă fizic și moral, personalul medical și pedagogic trebuie remunerați pe măsură, ca să nu plece din Țară și să lucreze cu tragere de inimă.

Serghei 01.04.2020 19:09

Ridicați salariile la personalul medical, tăiați din contractele de 30.000-33.000 lei anual și veți avea medici,nu poți avea ceea in ce nu investești, parcă cei de la conducere se fac orbi și neînțelegători! Scoateți aceste bariere și veți vedea citi medici vor fi!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md