16:28:33 22.09.2020
 
Stiri

Pavel Filip nu mai este LIDERUL fracțiunii PD în Parlament. Cine i-a luat locul și cum și-a ARGUMENTAT decizia fostul premier ​

Politică 18.07.2019 13:35 Vizualizări2394 Autor: Ziarul National
Pavel Filip nu mai este LIDERUL fracțiunii PD în Parlament. Cine i-a luat locul și cum și-a ARGUMENTAT decizia fostul premier ​


Fracţiunea Partidului Democrat (PDM) în Parlamentul R. Moldova va fi condusă de preşedintele de onoare al partidului, Dumitru Diacov. Această decizie a fost luată miercuri, la şedinţa fracţiunii.

Surse care au participat la şedinţă au comunicat reporterului agenţiei INFOTAG că aceasta s-a desfăşurat cu uşile închise şi a fost consacrată discutării situaţiei din partid, precum şi pregătirii pentru congresul extraordinar al PDM din 27 iulie. În cadrul şedinţei, fostul premier Pavel Filip a declarat că renunţă la funcţia de preşedinte al fracţiunii parlamentare a PDM.

„El şi-a argumentat decizia prin faptul că este prea încărcat, prin situația dificilă din partid și prin faptul că se fac presiuni asupra membrilor fracțiunii”, a spus interlocutorul agenției.

În această situație, s-a decis ca președinte al fracțiunii să fie ales președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

„Deputații nu au avut de ales, deoarece Diacov este fondatorul și președintele de onoare al PDM. În partid nu există acum alți lideri, de vreme ce întreaga conducere a demisionat. Filip a rămas singurul vicepreședinte al partidului. El este şi preşedinte interimar până la congres, iar Diacov a devenit lider al fracțiunii PDM. Acest lucru va fi anunțat oficial la următoarea ședință a Parlamentului”, a menţionat deputatul.

El a amintit că la congres urmează a fi ales noul președinte și Consiliul Național al PDM, care va alege vicepreședinții și secretarul general al partidului.

„Situația se complică şi prin faptul că nici Diacov, nici Filip nu vor să devină președinte al partidului. Sunt convins că vom depăși această situație, în partid au rămas mulți oameni destoinici”, a subliniat interlocutorul agenției INFOTAG.

În același timp, el a respins categoric acuzațiile de dezbinare a partidului și a fracțiunii sale parlamentare, precum și zvonurile potrivit cărora unii deputați se pregătesc să iasă din fracțiune și chiar să-și depună mandatul.

„Nu poate fi vorba de aşa ceva. Fracțiunea rămâne unită. Unor colegi le este dificil să se obișnuiască cu trecerea în opoziție, ceea ce presupune un stil de lucru diferit. Ei sunt supuşi presiunilor, atacurilor, acuzațiilor nefondate de infracţiuni pe care nu le-au comis. Toate acestea vor trece. PDM este o formațiune puternică, sunt sigur că vom face față. Acest lucru va fi demonstrat şi la alegerile generale locale, pentru care am început deja să ne pregătim”, a spus deputatul.

În ajun, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că, în curând, 6-7 deputați din Partidul Democrat își vor depune mandatele. Alte surse afirmau că în fracțiune s-a produs o dezbinare: 6-7 deputați au rămas cu Filip, iar ceilalți au ales să fie cu liderul fracțiunii, Diacov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

aculina 18.07.2019 13:55

Cred ca adevaratul vinovat de toate relele iese din nou pe prima linie. Ce mai pune ka cale de astadata? Aducerea lui Lucinschii , revenirea comunistilor si tot ce sa petrecut dupa independenta a fost cu participarea lui

Lisst 19.07.2019 01:02

Interested! )

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md