07:51:35 06.10.2022
Stiri

Martori noi în DOSARUL lui Stoianoglo, care ar fi confirmat ÎNVINUIREA înaintată de procurorul Furtună. Ce au mai găsit oamenii legii în AGENDELE, telefoanele și computerul procurorului general suspendat

Actualitate 25.11.2021 09:33 Vizualizări4789 Autor: Ziarul National
Martori noi în DOSARUL lui Stoianoglo, care ar fi confirmat ÎNVINUIREA înaintată de procurorul Furtună. Ce au mai găsit oamenii legii în AGENDELE, telefoanele și computerul procurorului general suspendat safenews.md


Victor Furtună, procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) să-l investigheze pe Alexandr Stoianoglo, susține că au fost audiați doi martori, care ar fi confirmat învinuirea înaintată procurorului general suspendat. De asemenea, ar fi apărut probe noi la dosar, după ce a fost făcută o expertiză tehnică a dispozitivelor electronice care au fost ridicate din biroul lui Stoianoglo.

„În cadrul cauzei penale ce îl vizează pe procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală, care au drept scop stabilirea adevărului obiectiv. Mai exact, au fost audiate două persoane în calitate de martori, declarațiile cărora, în cumulul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată”, a precizat Furtună.

CITIȚI și Procurorul Victor Furtună oferă DETALII despre infracțiunile care ar fi fost comise de Stoianoglo: „S-a constatat că a favorizat un grup criminal organizat…”

Totodată, procurorul menționează că au fost făcute percheziții suplimentare în biroul lui Stoianoglo. „Au fost ridicate trei agende, documente și înscrisuri de peste 2 000 de file. Au fost examinate parțial agendele, actele și înscrisurile ridicate în rezultatul cercetării la fața locului și a fost efectuată cercetarea unui dispozitiv electronic de comunicare, cu participarea specialistului, fiind stabilite probe pertinente cauzei penale. În același timp, a fost efectuată expertiza tehnică a unui dispozitiv electronic de comunicare”, a punctat Furtună.

Procurorul anticorupție a subliniat că, în continuare, sunt întreprinse toate măsurile necesare prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei în vederea stabilirii adevărului.

Amintim că Alexandr Stoianoglo este cercetat penal, în baza unui denunț depus de președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, pentru abuz de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase făcute în fața organelor competente. Procurorului general suspendat i se impută promovarea unui amendament la legislație în anul 2011 care a facilitat „Laundromatul”, dar și firmele deținute de soția acestuia în Ucraina și care ar avea legătură cu Veaceslav Platon.

De asemenea, Stoianoglo este anchetat pentru decizia de a renunța la învinuirile aduse lui Platon în dosarul care vizează jaful bancar și pentru plata unor indemnizații lui Nicolae Chitoroagă, fostul șef de la PCCOCS, după eliberarea acestuia din funcție.

Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md