23:52:04 25.06.2024
Stiri

VIDEO, UPDATE // Marina Tauber, REȚINUTĂ pe Aeroportul Internațional Chișinău: Intenţiona să plece peste hotare în scopuri „medicale”

Actualitate 01.05.2023 10:04 Vizualizări3090 Autor: Ziarul National
VIDEO, UPDATE // Marina Tauber, REȚINUTĂ pe Aeroportul Internațional Chișinău: Intenţiona să plece peste hotare în scopuri „medicale”


UPDATE // Procuratura Anticorupție anunță că Marina Tauber a fost reținută luni-dimineață pe Aeroportul Internațional Chișinău, aceasta intenționând să ajungă la Tel Aviv, Israel, via Istanbul, Turcia.

„La baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei (conform art. 170 Codul de procedură penală)”, explică instituția.

Mai exact, Procuratura Anticorupție a depus , pe 28 aprilie curent, un demers la judecătorul de instrucție privind înlocuirea măsurii preventive liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv, pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive.

„Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amânată ședința de judecată ca să poată călători în Israel. Considerând că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au considerat necesar să fie reținută învinuita la aeroport, pentru că exista un risc considerabil că învinuita se va eschiva de la organul de urmărire penală”, își argumentează decizia acuzatorii de stat.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, urmează să examineze demersul procurorilor pentru înlocuirea măsurii cu arest preventiv.

Marina Tauber este învinuită de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului „ȘOR” pentru primul semestru al anului 2022 prezentat la Comisia Electorală Centrală, precum și de acceptarea finanțării aceleiași formațiuni de către un grup criminal organizat în cadrul alegerilor locale anticipate din noiembrie 2021.Deputata Partidului „Şor", Marina Tauber, nu a putut pleca astăzi din R. Moldova. Ea a fost întoarsă de la Aeroportul Internațional Chișinău în momentul când intenţiona să ia avionul spre Istanbul și să ajungă, într-un final, în Israel.

Tauber a declarat într-un live pe pagina sa de Facebook, realizat la Aeroport, că urma să plece la tratament peste hotare şi intenţiona să se întoarcă joi în republică.

Aceasta a anunțat că procurorii i-au interzis plecarea peste hotare, pentru că ar avea intenția s-o reţină din nou şi a acuzat-o pe preşedinta Maia Sandu că ar sta în spatele „cadoului” de la Aeroport, făcut chiar de ziua sa de naștere.

Menţionăm că Marina Tauber este cercetată penal în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Şor”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md