00:59:31 21.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu, mesaj TRANȘANT pentru „gruparea pentru HOȚIE și RĂZBOI”, care, în complicitate cu Moscova, încearcă „răsturnarea ordinii constituționale” în R. Moldova: „Trădarea de patrie va fi sancționată dur”

Actualitate 11.10.2022 10:53 Vizualizări4000 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Maia Sandu, mesaj TRANȘANT pentru „gruparea pentru HOȚIE și RĂZBOI”, care, în complicitate cu Moscova, încearcă „răsturnarea ordinii constituționale” în R. Moldova: „Trădarea de patrie va fi sancționată dur”


Președintele R. Moldova, Maia Sandu, recunoaște că încercările de a dezbina societatea și de a destabiliza situația din republică sunt tot mai frecvente, iar scopul celor care au pus la cale acest scenariu este de a atrage R. Moldova în războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Astfel, șefa statului promite că „trădătorii de țară” și cei care încearcă cu suportul Moscovei să ajungă la putere vor răspunde în fața legii.

„E de datoria noastră de cetățeni ai acestei republici, de patrioți ai acestui neam să nu ne lăsăm manipulați și provocați, să nu ne lăsăm folosiți de cei care își doresc război și haos. Cei care promovează și justifică războiului trebuie sancționați dur. Oamenii care justifică uciderea ucrainenilor la ei acasă sunt periculoși pentru societate. Acești oameni sunt periculoși pentru pacea din R. Moldova. În alte timpuri, acești oameni ar fi justificat Holocaustul sau deportarea gospodarilor moldoveni în Siberia. Mâine, aceștia vor justifica uciderea conaționalilor lor. Cui slujesc acești oameni? Cu siguranță nu R. Moldova. Nu vom permite destabilizarea situației din R. Moldova, nu vom permite dezbinarea societății, nu vom permite promovarea urii”, a declarat astăzi Maia Sandu, în cadrul unei adresări către cetățenii R. Moldova.

Potrivit șefei statului, încercările de destabilizare a R. Moldova sunt puse în aplicare de „gruparea pentru hoție și război, care se teme de pușcărie și e gata să dea foc la țară pentru ași salva pielea”.

„Membrii acestei grupări vor să scape de închisoare pentru furturile comise în trecut și să-și refacă schemele de corupție. Ei încearcă să folosească situația dificilă în care se află acum R. Moldova din cauza războiului din Ucraina pentru a o destabiliza și a crea haos. Ei vor să creeze situații de conflict în diferite regiuni ale republicii pentru a ne dezbina. Ei așa de mult își doresc să ajungă la putere, încât promit Moscovei să răstoarne ordinea constituțională și să instaleze un guvern prin care Rusia să poată folosi R. Moldova în război. Le spun clar: nu vă faceți iluzii! Nu irosiți banii profesorilor, medicilor și pensionarilor, pe care i-ați furat, iar acum îi ardeți în proteste. Nu veți reuși. Mai mult, trădarea de patrie va fi sancționată dur”, a avertizat Maia Sandu.

Sursa citată a solicitat cetățenilor de bună credință să nu-i condamne prea dur pe oamenii aduși la proteste.

„Hoții îi folosesc pe oameni în scopurile lor. Vedem cum se zbat corupții și cât de tare strigă. Ei ne dau lecții de viață, dar noi nu luăm lecții de viață și de democrație de la indivizi care au furat miliarde de la oameni și și-au subordonat statul, pentru a putea fura nestingheriți. Nu luăm lecții de viață de la infractori din cauza cărora R. Moldova e săracă, vulnerabilă și total dependentă energetic. I-a lovit grija de oameni… Unde le era grija când furau bani cu sacii? Lor nu le pasă de oameni, doar se folosesc de sărăcia lor pe care tot ei au creat-o. Nu luăm lecții de patriotism de la trădători care vor să bage R. Moldova în război. Justiția trebuie să-și facă treaba, iar hoții și trădătorii de țară trebuie să răspundă pentru crimele lor. Oamenii așteaptă de la noi pace, stabilitate și ordine, iar noi le vom asigura pace stabilitate și ordine”, a dat asigurări Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md