05:51:20 20.06.2024
Stiri

Maia Sandu i-a chemat la Președinție pe colegii săi din Guvern și Parlament. Ce SOLUȚII a propus pentru depășirea CRIZEI gazelor

Actualitate 17.01.2022 10:46 Vizualizări9150 Autor: Ziarul National
Maia Sandu i-a chemat la Președinție pe colegii săi din Guvern și Parlament. Ce SOLUȚII a propus pentru depășirea CRIZEI gazelor


Președinta Maia Sandu i-a convocat la Președinție pe colegii săi din Guvern și Parlament, pentru a identifica soluții privind depășirea crizei energetice.

„Am discutat cu colegii din Parlament și Guvern despre facturile mari la agentul termic și la gaze, care sunt o consecință a creșterii continue a prețului la gazele naturale pe piața europeană. Am stabilit că este nevoie de măsuri suplimentare de ajutorare a consumatorilor pentru achitarea agentului termic”, a precizat șefa statului.

Astfel, autoritățile urmează să majoreze compensațiile acordate cetățenilor, dacă va crește din nou tariful la gaze.

„Am solicitat Guvernului să identifice, în următoarele zile, soluții pentru a mări compensațiile pentru energia termică, iar în cazul în care va crește tariful la gazele naturale - să fie crescute și compensațiile pentru gaze”, a punctat Maia Sandu.

De menționat că tarifele la gazele naturale ar putea crește în luna ianuarie până la 15 lei per metru cub, după ce rușii au majorat prețul până la 647 de dolari pentru mia de metri cubi.

Dacă acest preț de 647 de dolari se va menține și în luna februarie, atunci „Moldovagaz” va solicita Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ajustarea tarifului până la 15 lei, cu patru lei mai mult decât achită în prezent cetățenii R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md