19:12:23 20.09.2020
 
Stiri

Președintele „DINAMITEAZĂ” dorința premierului Chicu de a înfăptui o REFORMĂ veritabilă a administrației publice locale: „Eu nu accept revenirea la JUDEȚE. Din 35 de raioane să facem 10 -12? Sunt ÎMPOTRIVĂ”

Actualitate 03.06.2020 19:14 Vizualizări2147 Autor: Ziarul National
Președintele „DINAMITEAZĂ” dorința premierului Chicu de a înfăptui o REFORMĂ veritabilă a administrației publice locale: „Eu nu accept revenirea la JUDEȚE. Din 35 de raioane să facem 10 -12? Sunt ÎMPOTRIVĂ”


Președintele Igor Dodon nu este de acord cu o reformă a adrministrației publice locale (APL), așa cum a descris-o zilele trecute premierul Ion Chicu. Șeful statului nu vrea să audă despre revenirea la județe, așa cum a fost până în anul 2003, și nu este de acord nici cu reducerea numărului de raioane.

„Să facem reforme de dragul reformei, că așa le este pe plac unor experți, nu contează că sunt nemți sau români... Noi trebuie să vedem care este interesul nostru național. Eu sunt de acord cu reforma APL, ea este necesară, dar sunt categoric împotriva reformei de până la 2003. Eu nu accept revenirea la județe. Din 35 de raioane să facem 10-12? Eu sunt împotrivă”, a declarat în această seară Dodon, în cadrul unei emisiuni de la „Sputnik”.

Citește și: Premierul Chicu a lansat o PROVOCARE pentru PAS și Platforma „DA”: Revenirea la JUDEȚE, revoluție în justiție și sistemul organelor de drept. „Și, ultima în listă, dar dar CEA MAI IMPORTANTĂ – Unirea!”

Șeful statului nu pare dispus să fie redus numărul de primării. „Și în privința primăriilor trebuie să fim atenți. Avem 898 de primării acum. Una dintre propunerile dure de acum trei-patru ani era ca la fiecare 5 000 de locuitori să fie câte o primărie. Ce, să rămânem cu 200 de primării la nivel de țară? Reforma e necesară, dar să nu sufere cetățenii”, a spus Dodon.

Premierul Ion Chicu declara zilele trecute că R. Moldova are cel mai mare aparat administrativ local per capita în toată Europa.

„Sute de primării cu mai puțin de 700 - 1 000 de locuitori. Anual, miliarde de lei sunt cheltuite irațional pentru întreținerea a mii de funcționari. Cel mai grav e că nici serviciile prestate cetățenilor în asemenea circumstanțe nu au cum fi calitative. Firește, nici de-o autonomie financiară a APL nu poți vorbi, când în primărie ai mai puțin de 100 de oameni care lucrează, iar agenți economici unul-doi. La Guvern este pregătit conceptul acestei reforme, iar revenirea în 2023 la o structură administrativ-teritorială rațională este absolut imperativă. Speculații de tipul „cetățenii nu vor avea acces la serviciile publice” țin tot de categoria „cipizare” și constituie populism nerușinat”, a spus Ion Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Tarnacop 03.06.2020 19:41

"Dorinta" de reforma admministrativa initiata de Vanea Chacu a fost inca o fumigena pentru a ascunde KULIOKUL. Impotentul glamuros are cand sa-i raspunda lui Slusari pe facebuc si sa-l ameninte cu urmarire penala in ziua cand sau inregistrat peste 200 de infectati noi cu Covid19. Ghicule !! - stii doar sa prestezi servicii lui Plohotniuc, Dodon, sa arunci cu cacareaza in UE ...in rest - esti o NULITATE mizerabila.

SeVeN 04.06.2020 00:26

Foarte corect, o caracteristică de nota 10 cu plus - Chicu e, într-adevăr, cu regret, o Nulitate mizerabilă în politica moldovenească de la Independenţă încoace. Un ins care, e chiar jalnic de tot,dar se simte destul de comod sub fundul lui Kuliok. Acel Kuliok care face ce-i trăsneşte prin cap şi demonstrativ scuipă pe Parlament şi Guvernul condus de Chicu, dar în special pe declaraţiile acestui omulean Chicu - fără verticalitate civică, politică şi, mai mult, fără verticalitate morală...

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md