01:31:59 05.12.2021
Stiri

Ex-premierul Pavel Filip se RETRAGE de la conducerea PD. Cine va conduce fostul partid de la guvernare

Actualitate 16.10.2021 12:58 Vizualizări2289 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Pavel Filip se RETRAGE de la conducerea PD. Cine va conduce fostul partid de la guvernare


Președintele Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, a anunțat astăzi că se retrage de la conducerea formaţiunii care a fost la guvernare în perioada 2016-2019. Decizia a fost anunțată în cadrul unui briefing, după ședința Biroului Executiv al formațiunii.

”Rămân convins că PD are cei mai competenți și profesioniști oameni și o structură puternică de partid în teritoriu. Rămân convins că dacă PD era astăzi parte a guvernării, ar fi contribuit semnificativ pentru ca această criză de proporții prin care trece țara (energetică, prețuri și tarife, frică și incertitudine) să fie soluționată mai ușor. Rămân convins că Moldova are nevoie de oameni competenți, că PD încă mai are ce oferi țării noastre și că are dreptul de a se reinventa și a reveni în forță, cu altă conducere”, a declarat Pavel Filip.

”Plec împăcat. Așa cum spunea Theodore Roosevelt, trebuie să faci ceea ce poți cu resursele pe care le ai, acolo unde ești. Asta am făcut noi la Guvern. Am făcut ceea ce am putut să facem cu resursele pe care le aveam în acele circumstanțe. Trebuie să recunosc că cel mai mult sunt mândru de realizările în domeniul IT, când văd că astăzi exporturile IT au depășit domeniile tradiționale de export. Să știu că acest proiect, pe care îl consider ca un copil al meu, a fost pornit de noi, de la o idee pe care am avut-o încă acum 10 ani. Au fost ani în care din punct de vedere economic și social, țara s-a mișcat înainte. Și mă bucur sincer că am avut ocazia să fiu parte la acele schimbări și beneficii aduse oamenilor”, a precizat fostul premier.

Pavel Filip a ținut să mulțumească colegilor de partid.

”Colegilor mei de partid, cei care au rămas în PD, verticali și drepți în ciuda tuturor presiunilor, în ciuda amenințărilor sau promisiunilor de saci cu bani, le spun mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și pentru tot ce am învățat alături de voi, dragi colegi. Știți că am vrut să anunț această decizie imediat după alegeri, dar am vrut să plec împăcat știind că las partidul într-un sediu nou, cu bugetul și cheltuielile planificate până în 2023, cu staff funcțional și gata de muncă”, a conchis Filip.

Biroul Executiv al PD a decis astăzi că pe 30 octombrie curent va avea loc ședința Consiliului Politic Național al PD, iar până atunci interimatul funcției de președinte al formațiunii va fi asigurat de Monica Babuc.

Pavel Filip a fost prim-ministru al R. Moldova din 2016 până în 2019, ulterior a fost deputat și președinte al PD.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Miticu Mitica 16.10.2021 13:13

Pavel Filip esti istorie, si din pacate nu de partea cea buna a ei. Asa cum ti-am prezis ai ramas, incapatanat sa stingi lumina. Structura voastra din teritoriu se reflecta cat ati obtinut la alegeri. Astazi, pentru a te afla de partea cea buna a istoriei, nu este suficient sa te ascunzi asa cum ti-ai dorit dupa ce ai stins lumina. Astazi fi mandru ca esti purtatorul culturii si limbii care ti-au fost incredintate de strabunii nostrii si alaturate ducerii Moldovei in casa popoarelor latine din Europa si vorbitorilor de limba româna. Altfel si tu precum sovietii din blocul socialistilor si comunistilor vei devenii parte a istoriei negtive a pierzatorilor ce au lichidat soiuzul si mai apoi statele din CSI. Oamenii acestia nu au decat o singura abilitate : FURTUL iar tu Pavel Filip, acum pari a fi din aceeasi categorie, dupa ce ai tras cortina, incercand sa dispari usurel in intuneric. Retine : de ramai de partea intunecata mana legii te va ajunge, iar de vei intra in partea pozitiva a culturii si limbii stramosesti pacatele se vor spala !!!

vasile 16.10.2021 17:16

E o jalanie sa ajungi dintrun leu-rege la un sacal(hiene)marsava! Da sincer din haita lui gondon ati facut niste irecheati tiptili.

Ion 17.10.2021 17:54

Brașoave pentru mîca Anica. Nu ați fost de nimic buni. Puneți cruce pe acest partid. Luați pildă de la PL, PLDM, PPDA, PC și degrabă î-i v-a ajunge soarta și PS ș.a.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md