18:18:24 29.11.2023
Stiri

DRRM a obținut o DONAȚIE de peste 1,5 MILIOANE de lei de la „Shape Robotics” pentru modernizarea procesului educațional din R. Moldova. „Laboratorul va fi dotat cu roboți multifuncționali și soluții de realitate virtuală”

Actualitate 03.10.2023 15:12 Vizualizări706 Autor: Ziarul National
DRRM a obținut o DONAȚIE de peste 1,5 MILIOANE de lei de la „Shape Robotics” pentru modernizarea procesului educațional din R. Moldova. „Laboratorul va fi dotat cu roboți multifuncționali și soluții de realitate virtuală”


Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din Guvernul Românei, Adrian Dupu, a semnat astăzi, împreună cu André Reinhard Fehrn, CEO al „Shape Robotics”, actul de donație pentru dotarea unui laborator inteligent complet tehnologizat în R. Moldova.

„Donația, în valoare de circa 400 de mii de lei românești (1,55 de milioane de lei moldovenești - n.r.), constă în soluții educaționale incluzive hardware și software aliniate la standarde STEAM. Noul laborator va fi dotat cu roboți multifuncționali, soluții de realitate virtuală, soluții Audio-Video pentru studiul combinat blended learning, imprimante 3D, stilouri 3D, scannere 3D, calculatoare, display interactiv, mobilier ergonomic, instrumente inteligente, care vor facilita procesul de predare-învățare și vor contribui la dezvoltarea competențelor necesare meseriilor viitorului”, a declarat Adrian Dupu.

Oficialul din cadrul Guvernului României a dat asigurări că DRRM va continua să participe activ la eficientizarea sistemului de învățământ din R. Moldova prin realizarea de proiecte concrete în sprijinul profesorilor și elevilor din stânga Prutului.

Amintim că, în luna iunie curent, Adrian Dupu a vizitat „Shape Robotics România”, pentru a se familiariza cu tehnologia de ultimă generație. Șeful instituției responsabile de relația României cu R. Moldova a discutat atunci despre posibilitatea ca DRRM să colaboreze cu „Shape Robotics Romania” pentru tehnologizarea și modernizarea procesului educațional din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md