14:25:34 21.07.2024
Stiri

Dodon sperie cetățenii cu RAZBOIUL și avertizează cu o RIPOSTĂ a Rusiei: „Îi amintesc Maiei Sandu că prietenul ei Saakașvili s-a implicat în conflictul armat cu Rusia din august 2008…”

Actualitate 21.10.2022 11:44 Vizualizări2022 Autor: Ziarul National
Dodon sperie cetățenii cu RAZBOIUL și avertizează cu o RIPOSTĂ a Rusiei: „Îi amintesc Maiei Sandu că prietenul ei Saakașvili s-a implicat în conflictul armat cu Rusia din august 2008…”


Socialistul Igor Dodon, intrat într-un con de umbră din cauza problemelor cu justiția, sperie cetățenii R. Moldova cu războiul.

Fostul președinte a reluat retorica propagandiștilor de la Moscova și declară că Maia Sandu, care ar fi „ghidată de curatorii din Occident”, ar fi gata să provoace o confruntare militară pe teritoriul R. Moldova. Mai mult, reprezentanții majorității parlamentare, spune Dodon, ar mai căuta câteva voturi în Parlament, pentru a anula statutul de neutralitate al R. Moldova, astfel încât să aderăm la NATO.

„Pentru a se menține cu orice scop la guvernare, Maia Sandu și curatorii săi transformă R. Moldova într-un stat dictatorial, iar pentru a distrage atenția cetățenilor de la problemele sociale și economice, ei sunt gata să provoace și o confruntare militară pe teritoriul republicii. Există tot mai multe semnale că guvernarea PAS pregătește mobilizarea cetățenilor și are intenția să se implice în acțiuni militare pe Nistru, la cererea și cu susținerea aliaților externi ai Maiei Sandu. La momentul actual, sunt mai mulți actori străini interesați de un conflict în regiunea transnistreană, inclusiv pentru a crea un nou focar de război în regiune, separat de zona luptelor deja existente în Ucraina. Miza unora dintre acești actori este să transforme R. Moldova în parte activă a confruntării militare cu forțele rusești, ca apoi Chișinăul să justifice intervenția „prietenească” a unor trupe NATO, care vor trece Prutul”, a scris inculpatul Dodon pe Facebook.

Potrivit socialistului cercetat penal pe cinci capete de acuzare, inclusiv trădare de patrie, dacă Maia Sandu va face jocul străinilor, „atunci se vor utiliza diferite motive și pretexte pentru a „justifica” un conflict deschis în raport cu Transnistria, pentru a provoca o ripostă rusească și pentru mobilizarea moldovenilor și trimiterea lor pe frontul de pe Nistru”.

„Iar una din consecințele acestor acțiuni va fi renunțarea guvernării la statutul de neutralitate a R. Moldova. Iată de ce PAS de pe acum caută activ voturi în Parlament pentru a modifica unele articole din Constituție. Este pus în discuție și scenariul absorbției R. Moldova de către România, despre care am vorbit încă acum câteva luni. Îi amintesc doamnei Maia Sandu că prietenul ei Mihail Saakașvili, care astăzi își ispășește pedeapsa în Georgia, s-a lăsat atras în jocurile geopolitice ale Occidentului și s-a implicat în conflictul armat cu Rusia din august 2008. Știm cu toții care au fost consecințele pentru Georgia. Îi recomand președintei să țină cont de lecțiile istoriei și să nu uite nicio zi de promisiunile electorale date cetățenilor”, a amenințat prorusul Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md