23:02:48 01.03.2024
Stiri

DOC // MAN-ul lui Ion Ceban PIERDE un primar, care ar fi prezentat informații FALSE despre studiile sale. Acesta nu ar avea nici măcar studii generale finalizate și a fost ajutat de către un subaltern al primarului general

Actualitate 01.12.2023 16:41 Vizualizări4174 Autor: Ziarul National
DOC // MAN-ul lui Ion Ceban PIERDE un primar, care ar fi prezentat informații FALSE despre studiile sale. Acesta nu ar avea nici măcar studii generale finalizate și a fost ajutat de către un subaltern al primarului general


Primarul ales al comunei Bubuieci, Leonid Umaneț, membru al echipei primarului general Ion Ceban, a rămas fără mandat, deoarece ar fi prezentat informații false despre studiile sale.

Consiliul Electoral al Circumscripției Comunale Bubuieci a decis astăzi invalidarea mandatului lui Umaneț, care în turul II al alegerilor locale generale a câștigat la o diferență de 37 de voturi pe contracandidatul său Alexei Percemlî, înaintat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Potrivit deputatului Vasile Grădinaru, Umaneț ar fi fost ajutat să-și falsifice documentele privind studiile sale de către șeful Direcției generale educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău (DGETS), Andrei Pavaloi.

„Leonid Umaneț a prezentat acte false, pentru a candida la Primărie Bubuieci și trebuie exclus din cursă. Partidul lui Ivan Ceban a înaintat acest candidat. Codul Electoral stabilește că pretendentul la funcția de primar trebuie să aibă măcar studii generale finalizate, iar Leonid Umaneț nu are un asemenea act. El s-a adresat șefului DGETS, Andrei Pavaloi, pentru ca să primească un asemenea act. Pavaloi s-a adresat la instituția unde Umaneț ar fi studiat, pentru a obține un act confirmativ. Directoarea Instituției Publice Liceul Teoretic cu Învățământ seral n.r. 2, Tatiana Jora i-a răspuns lui Pavaloi că „nu există” vreun act care ar confirma acest fapt.


Deși a primit acest răspuns, Pavaloi a întocmit un act confirmativ, făcând trimitere la răspunsul Tatianei Jora, precum și la un proces-verbal confirmativ inexistent. Asta înseamnă fals în acte. Asta înseamnă că Umaneț trebuie exclus din cursă”, a precizat Vasile Grădinaru, cu referire la unele acte.
Primarul general al capitalei și liderul MAN, Ion Ceban, consideră că partidul de guvernământ comite un abuz.

„Fărădelegile continuă în țara noastră. Oamenii din Bubuieci și-au ales primarul, iar partidul de la guvernare face tot posibilul, ca în cazul de la Căușeni, să îi fure mandatul. Ca în cazul altor primari care nu sunt pe plac guvernării, nu li se validează mandatele și sunt înlăturați fără explicații și cu grave abateri. Asta s-a întâmplat și în cazul primarului de la Bubuieci, din partea Partidului MAN, Leonid Umaneț.

Locuitorii și-au ales primarul. Organul electoral invalidează alegerile din Bubuieci doar din cauza că acolo a învins candidatul MAN în fața celui de la PAS. Grav este și faptul că hotărârea de invalidare a fost făcută în pofida faptului că sunt mai multe contestații pe rol în instanță. Vom contesta decizia și vom informa Congresul Autorităților Locale din Moldova pentru luare de poziție, dar și misiunile diplomatice”, a declarat Ion Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md