05:54:20 24.04.2024
Stiri

DOC // Deputata Marina Tauber, în lista SANCȚIUNILOR anunțate astăzi de SUA: „A facilitat subminarea proceselor electorale din R. Moldova în interesul Kremlinului”. Maia Sandu și premierul Recean salută decizia

Actualitate 23.02.2024 16:27 Vizualizări1738 Autor: Ziarul National
DOC // Deputata Marina Tauber, în lista SANCȚIUNILOR anunțate astăzi de SUA: „A facilitat subminarea proceselor electorale din R. Moldova în interesul Kremlinului”. Maia Sandu și premierul Recean salută decizia


Deputata Marian Tauber, care a acces în Parlament pe listele Partidului „Șor”, interzis în R. Moldova din anul 2023, a fost inclusă în lista persoanelor sancționate de Statele Unite ale Americii.

„Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din R. Moldova în interesul Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi”, anunță Ambasada SUA la Chișinău.

Potrivit Ambasadorului Kent D. Logsdon, cetățenii R. Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte.

„Ei merită un viitor lipsit de influența malignă a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de R. Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. Vom continua să sprijinim poporul și Guvernul R. Moldova în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, a punctat diplomatul american.

Președinta Maia Sandu a mulțumit Statelor Unite pentru că au luat măsuri decisive împotriva celor care ,,subminează integritatea alegerilor noastre în numele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi".

„Împreună, suntem puternici împotriva amenințărilor la adresa valorilor noastre democratice”, a scris Sandu pe platforma X.

Și prim-ministrul Dorin Recean a comentat anunțul Guvernului SUA privind sancțiunile împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Șor de a submina procesele electorale din R. Moldova în interesele Kremlinului.

„Salut decizia Guvernului SUA de a include în lista de sancțiuni persoanele responsabile pentru acțiuni care subminează securitatea Republicii Moldova și au facilitat interferența Kremlinului în alegeri. Sprijinul partenerilor noștri merge mână în mână cu eforturile noastre continue de a lupta împotriva fraudelor și de a proteja democrația noastră”, a spus premierul Dorin Recean.

Vedeți AICI lista completă a persoanelor sancționate astăzi de SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md