02:00:14 21.04.2024
Stiri

Ucrainenii, DEZGUSTAȚI după premierea cu Oscar a documentarului „Navalnîi”: „Navallnîi Nu este un erou. Este un imperialist, care i-a numit pe georgieni „rozători” și a susținut anexarea Crimeii”

Actualitate 14.03.2023 16:59 Vizualizări2124 Autor: Ziarul National
Ucrainenii, DEZGUSTAȚI după premierea cu Oscar a documentarului „Navalnîi”: „Navallnîi Nu este un erou. Este un imperialist, care i-a numit pe georgieni „rozători” și a susținut anexarea Crimeii”


Mulți ucraineni critică în termeni duri premierea cu Oscar a documentarului „Navalnîi”, inspirat de opozantul rus al lui Vladimir Putin aflat în acest moment într-o închisoare din Rusia.

Înalți oficiali de la Kiev și-au exprimat nemulțumirea încă înaintea ceremoniei decernării premiilor. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a calificat drept un „exemplu de ipocrizie” faptul că Volodimir Zelenski nu a fost invitat să ia cuvântul pe scena celui mai important eveniment din lumea show-biz-ului.

Ulterior galei de la Los Angeles, în Ucraina criticile s-au amplificat, în contextul în care documentarul „Navalnîi” a fost recompensat cu marele premiu.

„Este dezgustător din punct de vedere moral. Președintele ucrainean a fost refuzat de către organizatori să vorbească la eveniment. Întotdeauna am crezut că Hollywood-ul are în vedere promovarea păcii, dar acum sunt de părere că este doar o simplă afacere. Un film despre „opozantul” rus Navalnîi a câștigat Oscarul pentru cel mai bun documentar. În aceeași categorie a fost nominalizată și producția „A House Made of Splinters”, despre soarta copiilor din Donbas în timpul războiului declanșat de Rusia, care evident că nu a câștigat.

Deși președintelui Ucrainei i s-a refuzat scena, soția și copiii lui Navalnîi au fost acolo pentru a vorbi. Și, desigur, au proclamat cu voce tare că vor încetarea războiului din Ucraina! (n.r. - construcție sarcastică a autorului). Nu, nu au! Au strigat, în schimb, „Rusia liberă!”. Nu ar putea să le pese mai puțin de viețile ucrainenilor. Nu în ultimul rând: Navalnîi nu este un erou. Este un imperialist, la fel ca majoritatea rușilor. A participat la mitingurile extremei dreapta, alături de ultranaționaliști. I-a numit pe georgieni „rozători” și a susținut anexarea Crimeii. Navalnîi nu este un erou și nici un prieten al Ucrainei", a scris revoltat pe Twitter profesorul ucrainean de economie Roman Șeremeta, un colaborator al publicației Forbes.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md