12:04:18 25.09.2023
Stiri

Trump, primul președinte al SUA inculpat penal: Prima reacție

Actualitate 31.03.2023 09:59 Vizualizări542 Autor: Ziarul National
Trump, primul președinte al SUA inculpat penal: Prima reacție Profimedia


Donald Trump a fost inculpat de un mare juriu din Manhattan, pentru prima dată în istoria Americii când un actual sau fost președinte se confruntă cu acuzații penale.

„Aceasta este persecuţie politică şi interferenţă electorală la cel mai înalt nivel din istorie”, a afirmat Trump, acuzându-i pe democraţi că, încă înainte ca el să devină preşedinte, au fost angajaţi într-o vânătoare de vrăjitoare pentru a distruge mişcarea Make America Great Again...

„Vă amintiţi de asta aşa cum îmi amintesc şi eu: Rusia, Rusia, Rusia; Hoaxul Mueller; Ucraina, Ucraina, Ucraina; Farsă de demitere 1; Farsă de demitere 2; percheziţie ilegală şi neconstituţională la Mar-a-Lago; şi acum aceasta”, scrie Trump.

Donald Trump a fost inculpat de un mare juriu din Manhattan, iar rechizitoriul a fost depus sub sigiliu și va fi anunțat în zilele următoare. Acuzațiile nu sunt cunoscute public în acest moment, a declarat o sursă pentru CNN.

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, va contacta avocații lui Trump pentru a discuta despre predarea sa pentru a se confrunta cu o judecată.

Trump nu a fost încă arestat, dar va fi arestat deoarece se confruntă cu acuzații de infracțiune.

Ca orice presupus infractor, fostului președinte i se va lua amprentele digitale, va fi fotografiat și i se vor citi drepturile, dar pașii de după arestare ar putea arăta diferit, relatează The New York Times.

Fostul avocat al lui Trump, Michael D. Cohen, ar fi făcut plățile către o vedetă a filmelor pentru adulți, Stormy Daniels, născută Stephanie Clifford, care a susținut că a avut o aventură cu fostul președinte în 2006.

Cohen i-ar fi plătit 130.000 de dolari chiar înainte de alegerile prezidențiale din 2016 pentru a rămâne tăcută despre o presupusă întâlnire sexuală pe care a avut-o.

Ron DeSantis, principalul rival al lui Trump la nominalizarea pentru alegerile prezidențiale, i-a luat apărarea colegului de partid.

„Nu știu ce se va întâmpla, dar știu asta: procurorul districtual din Manhattan este un procuror finanțat de George Soros”, a spus guvernatorul de Flordia, acuzându-l pe Alvin Bragg că s-a concentrat pe a-l acuza pe Trump, în timp ce trece cu vederea alte infracțiuni majore din NYC, transmite Newsweek.

În timpul procedurilor de investigație, procurorii lui Bragg au chestionat intensiv martorii prezentați în fața marelui juriu cu privire la o înțelegere anterioară care a implicat-o pe Karen McDougal, vedeta Playboy Magazine 1998, care a spus că a început o relație de zece luni cu Trump în 2006.

Amploarea interesului procurorilor față de McDougal nu a fost raportată anterior, potrivit Wall Street Journal.

Decizia va trimite unde de șoc în toată țara, împingând sistemul politic american, care nu a văzut niciodată pe unul dintre foștii săi lideri confruntat cu acuzații penale, darămite în timp ce candidează din nou pentru președinte.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md