21:01:37 07.08.2020
 
Stiri

Tiraspolul a instalat ZECI de posturi de control ILEGALE, iar Dodon îi MULȚUMEȘTE lui Krasnoselski „pentru abordarea constructivă a soluționării problemelor de circulație”

Actualitate 13.07.2020 15:28 Vizualizări2257 Autor: Ziarul National
Tiraspolul a instalat ZECI de posturi de control ILEGALE, iar Dodon îi MULȚUMEȘTE lui Krasnoselski „pentru abordarea constructivă a soluționării problemelor de circulație”


Președintele Igor Dodon a avut astăzi o discuție telefonică cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul căreia i-a mulțumit „pentru abordarea constructivă a soluționării problemelor de circulație cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului”.

Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon, în condițiile în care autoritățile de la Tiraspol au instalat mai multe posturi de control ilegale în jurul localităților subordonate autorităților constituționale de la Chișinău.

„Am avut o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski, liderul Transnistriei. Am abordat detalii ce țin de agenda de lucru a întrevederii noastre bilaterale, care este planificată pentru sfârșitul lunii iulie. Un subiect aparte al dialogului l-a constituit problema posturilor temporare care au fost instalate de către partea transnistreană de-a lungul Zonei de Securitate, la sfârșitul lunii martie, în calitate de măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus. Conform informației oferite de Tiraspol, inițial au fost create 31 de posturi de control. După încheierea regimului stării de urgență, numărul acestora a fost redus la 16. Totodată, partea transnistreană anunță că, pe perioada stării de urgență, numărul de treceri ale așa-numitei „frontiere” a fost, în medie, de 3 000 de persoane pe zi, ceea ce înseamnă de trei ori mai puțin decât până la introducerea carantinei”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Citește și: VIDEO // Dodon este acuzat că TRANZACȚIONEAZĂ pământul R. Moldova în scop personal: „Cedează satele aflate sub jurisdicția Chișinăului pentru ca Vadim Krasnoselski să-i asigure voturi la prezidențiale”

Totodată, șeful statului spune că a vorbit despre „poziția principială a Chișinăului”, care constă în necesitatea de a continua realizarea măsurilor de consolidare a încrederii și a dialogului constructiv, pentru a restabili regimul liberei circulații a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, care funcționa până la introducerea măsurilor de carantină provocate de pandemie.

Citește și: Vicepremierul pentru Reintegrare şi ministrul Apărării, despre BLOCAREA circulaţiei de către separatiştii de la Tiraspol: Aceste persoane încearcă să-și atribuie prerogative ilegale de control și evidență a persoanelor"

„Am amintit faptul că, în baza înțelegerilor noastre cu Vadim Krasnoselski stabilite în cadrul dialogului telefonic din 3 iunie, partea transnistreană a relaxat măsurile restrictive pentru deplasarea cetățenilor printr-un șir de localități care se află sub jurisdicția autorităților constituționale ale R. Moldova. Este vorba despre satul Varnița din raionul Anenii Noi, satul Copanca din raionul Căușeni și mai multe localități din raionul Dubăsari (Pohrebea, Pârâta, Roghi, Vasilievca, Doroțcaia, Molovata Nouă, Cocieri). După aceasta, numărul „trecerilor” zilnice s-a majorat până la 6 mii.

De la data de 29 iunie, după ce au fost eliminate restricțiile privind deplasarea locuitorilor Transnistriei (până la 12 ore, cu înștiințare prealabilă) și intrarea altor cetățeni în regiune, inclusiv pentru tranzitare (de la 1 iulie), numărul de „treceri” a constituit aproximativ 12 mii, de aceea putem vorbi despre restabilirea treptată a indicatorilor care erau până la carantină.

Pe finalul discuției, i-am adresat mulțumiri domnului Krasnoselski pentru abordarea constructivă a soluționării problemelor de circulație cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului și mi-am exprimat speranța că, în curând, vor fi depășite toate consecințele care au apărut din cauza pandemiei de coronavirus”, a conchis Igor Dodon.Amintim că deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi și Oazu Nantoi, l-au acuzat astăzi pe Igor Dodon că ar fi gata să cedeze separatiștilor de la Tiraspol satele aflate în stânga Nistrului, dar care se află sub jurisdicția Chișinăului, doar pentru ca liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, să-i asigure voturile necesare la prezidențiale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

misa 13.07.2020 16:14

In Porcaria Porcului dodon, "Situatia se ambunatateste"

misa 13.07.2020 16:26

Porcul multumeste altui Porc Si ampreuna reguli torc ! Reguli ca in Porcarie, Numai nu cum trebue sa fie !

dinu 13.07.2020 18:05

Asa este cand se alege un Iuda la carma statului. Nu poti astepta ciresi, daca a-i sadit maracini.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md