13:25:17 02.10.2023
Stiri

Testul degetelor de la mâini. Semnul care arată că ai putea avea o boală pulmonară gravă

Actualitate 28.09.2022 09:00 Vizualizări2105 Autor: Ziarul National
Testul degetelor de la mâini. Semnul care arată că ai putea avea o boală pulmonară gravă


Testul degetelor de la mâini. Bolile respiratorii, atacul cerebral, nutriția deficitară, bolile cardiovasculare, problemele articulare sunt afecțiuni care pot fi deslușite cu ajutorul degetelor de la mâini și de la picioare.

„Degetele vorbesc. De cele mai multe ori, reflectă primele starea generală de sănătate a unei persoane. Astăzi, cu atâtea analize, RMN, CT(computer tomgraf), ecografii, foarte puțini medici se mai uită la degete”, a declarat dr. Michael Nirenberg, medic podiatru (specializat în tratamentul gleznelor și picioarelor).

Persoanele care au unghiile bombate sunt predispuse la boli pulmonare, precum emfizemul sau chiar cancerul pulmonar, potrivit specialiștilor de la Mayo Clinic. Ca o consecință a acestor boli, aerul rămâne blocat în plămâni, ducând la oxigenarea defectuoasă a extremităților. Astfel, vârfurile degetelor se umflă, iar unghiile capătă formă de bulbi.

Medicii au descoperit o boală gravă după ce o femeie a mers la consultație îngrijorată de forma „urâtă” a unghiilor sale. Ea a primit însă un diagnostic pentru care nu era pregătită: cancer la plămâni.

Potrivit cercetătorilor britanici, acest simptom apare în mai mult de 35% dintre cazurile de cancer la plămâni, așa că oricine poate face acasă un test simplu.

Testul implică alăturarea unghiilor de la degetul arătător pentru a verifica dacă între cuticule există un spațiu, care are cel mai des forma unui diamant, în cazul unei persoane care nu suferă de cancer la plămâni, potrivit Huffington Post.

Dacă nu există niciun spațiu între cuticule, acesta este un semn foarte comun al cancerului la plămâni. Astfel că dacă o persoană descoperă că nu are acest spațiu, ar trebuie să facă o vizită la medic pentru verifica sănătatea plămânilor. Acesta poate fi un simptom timpuriu al unei afecțiuni care deseori este fatală: cancerul la plămâni.

Bărbații care au degetul arătător mai lung sau mai scurt decât inelarul au un risc mai mare de a face cancer de prostată. Anul trecut, cercetătorii de la Universitatea Britanică Warwick au publicat un studiu, conform căruia bărbații care nu au arătătorul la fel de lung ca inelarul au un risc mai mare cu peste 30% de a face cancer de prostată decât bărbații cu arătătorul mai mic decât inelarul. Cercetarea a inclus peste 4500 de bărbați, dintre care 1500 de bolnavi de cancer de prostată.

Zonele albe de la baza unghiilor oferă indicii despre circulația sângelui. De obicei, ele sunt mai vizibile la degetul mare decât la celelalte degete. „Dacă acestea devin mai mult vineții, este semn că circulația sângelui este deficitară, ceea ce înseamnă un risc mai mare de atac cerebral”, avertizează Kristen Burris, specialist în acupunctură. În acest caz, specialistul recomandă Omega 3 pentru „subțierea” sângelui, ceai verde, semințe și un pahar cu vin roșu.

Boli cardiovasculare

Dacă mâinile și tălpile prezintă vene proeminente, vineții sau „vene sparte”, este semn că circulația sângelui este deficitară și că inima este bolnavă. „Sănătatea degetelor poate fi relevantă pentru sănătatea inimii. Unghiile care crapă, se exfoliază relevă o circulație proastă, chiar dacă analizele nu arată anemie”, a adăugat specialistul. Circulația deficitară poate fi o consecință a malnutriției, a oboselii cronice, dar și a bolilor cardiovasculare.

Alimentație dezechilibrată

Unghiile îngroșate de la picioare relevă lipsa vitaminei B, cele casante relevă carențe de vitamina C, iar petele mici și albe indică lipsa de zinc.

Boli ale articulațiilor

De asemenea, persoanele care au degetul arătător mai scurt decât inelarul au un risc mai marte de osteoartrită, potrivit unui studiu din 2008, efectuat de cercetătorii de la Universitatea Nottingham din Anglia. Analizând degetele a peste 2000 de voluntari, cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care au arătătorul mai scurt decât inelarul au un risc dublu de a suferi de artrită.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md