15:18:31 26.05.2019
 
Stiri

Sute de blocuri din sectorul Râșcani al Chișinăului, FĂRĂ căldură și fără apă caldă: Când vor fi reconectate la agentul termic

Social 17.11.2018 15:23 Vizualizări1046 Autor: Ziarul National
Sute de blocuri din sectorul Râșcani al Chișinăului, FĂRĂ căldură și fără apă caldă: Când vor fi reconectate la agentul termic

Primăria municipiului Chişinău susține că 271 de blocuri din capitală au rămas, începând de ieri fără căldură și fără apă caldă.

Potrivit sursei, pe tronsonul cu diametrul nominal de 800 mm ce alimentează sectorul Râșcani cu agent termic au fost depistate două segmente de conducte într-o stare avansată de coroziune.

„Pentru a nu admite situații de avariere a acestora pe parcursul sezonului de termoficare, atunci când temperaturile vor fi mult mai joase, SA „Termoelectrica” a intervenit pentru schimbarea tronsoanelor defectate. Începând cu ziua de ieri, specialiștii întreprinderii activează în regim non-stop pentru remedierea cât mai rapid posibil a situației”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Din totalul celor 271 de blocuri locative alimentate prin intermediul acestui tronson avariat, peste 100 de blocuri au fost rebranșate pe un alt tronson paralel. În blocurile locative care au fost reconectate pe un alt traseu nu se livrează apa caldă menajeră, pentru a asigura parametrii tehnici necesari pentru livrarea agentului termic pentru încălzire.

În sectorul Ciocana, lucrările de remediere a avariei au fost finalizate, iar blocurile locative au fost reconectate integral la energia termică.

SA „Termoelectrica” a dat asigurări că țeava avariată va fi înlocuită cât mai curând, iar blocurile locative vor fi reconectate astăzi, începând cu orele 18.00.

Primăria solicită locatarilor din blocurile deconectate ca după ora 18.00 să fie prezenți la domiciliu pentru a asigura accesul reprezentanților gestionarului fondului locativ pentru eliberarea aerului din sistemele interioare de distribuție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md