18:23:05 17.05.2022
Stiri

Studiu // Grădinițe fără jucării și școli primare fără energie electrică

Social 29.08.2014 13:31 Vizualizări1884 Autor: Polina Cupcea
Studiu // Grădinițe fără jucării și școli primare fără energie electrică libertatea.ro


În unele grădinițe nu există terenuri de joacă și jucării, iar în unele clase de învățământ din școlile primare nu există energie electrică. În altele, chiar dacă este, nu e permis să fie folosită, pentru că administrația școlii face economii.

Acestea sunt câteva concluzii ale studiului privind problemele copiilor din Moldova, care a fost elaborat de 25 de copii din 10 raioane și municipii ale țării.

Copiii, timp de două luni, au identificat problemele cu care se confruntă semenii lor din Moldova, în urma chestionării a 547 de copii din republică.

Potrivit informațiilor obținute, majoritatea gimnaziilor nu sunt dotate cu tehnică modernă și echipamente pentru desfășurarea orelor de laborator la fizică, biologie, chimie.

În licee, unii copii sunt nevoiți să plece la muncă, chiar și în străinătate, împreună cu părinții lor, iar profesorii cer și iau mită. Totodată, au fost identificate mai multe probleme care se regăsesc la fiecare treaptă de învățământ, printre care faptul că unii copii, din cauza problemelor financiare ale familiei sau a taxelor impuse de școală, nu frecventează grădinița sau gimnaziul, iar părinții și copiii nu comunică între ei, fie din cauza că aceștia sunt plecați peste hotare, fie părinții nu acordă suficientă atenție nevoilor și intereselor adolescenților.

Raportul a fost elaborat timp de două luni, iulie-august curent, de către 25 de copii din 10 raioane și municipii ale țării, care au vârsta cuprinsă între 12-18 ani și reprezintă diferite grupuri de lucru şi consilii consultative, inclusiv copii cu necesităţi speciale, copii de etnie romă, beneficiari ai serviciilor de îngrijire.

Datele studiului vor fi reflectate în raportul copiilor privind respectarea drepturilor lor adresat Comitetului ONU.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md