14:17:17 15.06.2024
Stiri

Studenţi din România şi Republica Moldova participă la a doua ediţie a Bootcamp STS 2023: Vor experimenta cele mai noi tehnologii din domeniul comunicațiilor și tehnologiei informației

Actualitate 28.08.2023 13:20 Vizualizări1317 Autor: Ziarul National
Studenţi din România şi Republica Moldova participă la a doua ediţie a Bootcamp STS 2023: Vor experimenta cele mai noi tehnologii din domeniul comunicațiilor și tehnologiei informației STS


Un număr de 20 de studenţi de la facultăţi cu profil tehnic din România şi Republica Moldova participă la a doua ediţie a Bootcamp STS 2023, unde vor experimenta, timp de o săptămână, cele mai noi tehnologii din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei.

A doua ediţie a şcolii de vară Bootcamp STS a început luni, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) din România. Participanții învață la universităţi cu profil tehnic din România şi din Republica Moldova, respectiv Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Iaşi, Academia Tehnică Militară din Bucureşti, Academia Forţelor Terestre din Sibiu şi Universitatea de Stat din Republica Moldova.

Cei 20 de studenţi de la facultăţi cu profil tehnic din România şi Republica Moldova care participă la şcoala de vară au avut primele întâlniri cu inginerii, specialiştii şi IT-iştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

„Prima zi a adus pentru studenţi acces, în premieră, în Centrul de Management al Reţelelor (NOC-STS), care monitorizează 24/7 infrastructura, reţelele şi echipamentele instituţiei şi asigură servicii proactive şi reactive de remediere a incidentelor din cadrul reţelelor şi sistemelor securizate de telecomunicaţii speciale. Tinerii au vizitat şi Centrul Operaţional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS), unde experţii în securitate cibernetică gestionează toate tipurile de incidente şi ameninţări care pot afecta sistemele informatice administrate de către STS. Studenţii au văzut, de asemenea, cum este construită arhitectura tehnică a Serviciului de urgenţă 112, dar şi modul în care sunt preluate şi operate apelurile de urgenţă ale cetăţenilor", se arată în comunicatul STS.

Experienţa IT&C pentru tinerii care participă la Bootcamp STS continuă în judeţul Braşov, chiar de luni seară, iar în următoarele şase zile studenţii îi vor cunoaşte pe cei mai buni specialişti ai STS şi vor face schimb de idei cu aceştia în domeniile programare IT, securitate cibernetică, blockchain, centre de date, cloud computing, reţelistică, servicii securizate de comunicaţii voce-video-date, INFOSEC şi infrastructuri critice.

„Pe timpul şcolii de vară, studenţii vor lua parte la activităţi hands-on de asigurare a comunicaţiilor securizate în teren, în cadrul unor exerciţii practice organizate împreună cu Salvamont Braşov. Cu ajutorul autospecialelor din dotarea STS, ei vor vedea cum sunt furnizate conexiuni satelitare în zonele montane, chiar şi în lipsa unor reţele publice. Participanţii vor avea oportunitatea să viziteze şi unul dintre cele mai moderne centre de date ale STS”, cităm din același comunicat al STS.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md