01:38:08 25.10.2021
Stiri

Stoianoglo va afla mâine dacă revine în AREST preventiv sau dacă rămâne în arest la domiciliu

Actualitate 14.10.2021 15:59 Vizualizări2956 Autor: Ziarul National
Stoianoglo va afla mâine dacă revine în AREST preventiv sau dacă rămâne în arest la domiciliu


Curtea de Apel Chișinău va decide vineri dacă procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, va rămâne în arest la domiciliu sau dacă va fi plasat în arest preventiv, așa cum a solicitat procurorul de caz, Victor Furtună.

Recursul depus de procurorul Victor Furtună va fi examinat pe 15 octombrie, de la ora 13.00.

Potrivit lui Furtună, este necesar ca Stoianoglo să fie plasat în arest preventiv, deoarece ar putea influența ancheta în privința sa.

Citește și: Procurorul Furtună îl vrea pe Stoianoglo în AREST preventiv. Acesta oferă DETALII despre necesitarea reținerii procurorului general suspendat și anunță noi ARESTĂRI ale altor figuranți în acest caz

„Necesitatea aplicării măsurii procesuale de constrângere – reținerea, iar ulterior solicitarea aplicării arestul preventiv a subiectului urmărit - a fost determinată inclusiv de următoarele circumstanțe:

- funcția exercitată de subiect și ierarhia funcțională a acestuia dau posibilitatea de a face ca participanții pe dosar, printre care sunt procurori, alte persoane de demnitate publică sau funcționari publici, să fie reticenți în declarații, în special pentru a evita constrângeri sau persecuții, dar, implică și alte riscuri pentru buna desfășurare a urmăririi penale;

-pregătirea profesională a subiectului care, fiind procuror în exercițiul funcției, cunoaște toate subtilitățile tactice și de procedură, inclusiv acțiunile de urmărire penală care necesită a fi întreprinse pe astfel de cazuri, ca exemplu audieri ale martorilor, ridicări de obiecte, alte procedee probatorii, având posibilitatea de a influența participanții sau în alte modalități să pericliteze probele;

-utilizarea tacticilor specifice pentru categoriile de infracțiuni contra bunei desfășurări a activității în sfera publică unde sunt necesare acțiuni prompte pentru a reuși să fie ridicate obiectele și informațiile necesare și pentru a evita ascunderea sau distrugerea probelor de către subiecții investigați”, a argumentat Furtună.

Amintim că procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe 5 octombrie, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Potrivit procurorului Furtună, în cadrul urmăririi penale s-a constat că Alexandr Stoianoglo ar fi favorizat un grup criminal organizat.

Alexandr Stoianoglo a acuzat, la rândul său, că e vorba de un dosar „politic” și a negat că ar avea vreo legătură cu controversatul Veaceslav Platon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

vasile 14.10.2021 17:14

Vorona si Rizman,doi prabusiti ai poporului Roman,intreaba "shii cu gazu"?

vasile 14.10.2021 17:15

Vorona si Rizman,doi prabusiti ai poporului Roman,intreaba "shii cu gazu"?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md