17:50:33 09.07.2020
 
Stiri

„Știți de ce Dodon se opune vehement noii legi a organizațiilor neguvernamentale? Pentru că, odată adoptată, nu va mai putea face campanie folosind „fundația de caritate” a Galinei Dodon, finanțată din banii fiului procurorului general al Rusiei”

Actualitate 29.05.2020 13:56 Vizualizări2497 Autor: Ziarul National
„Știți de ce Dodon se opune vehement noii legi a organizațiilor neguvernamentale? Pentru că, odată adoptată, nu va mai putea face campanie folosind „fundația de caritate” a Galinei Dodon, finanțată din banii fiului procurorului general al Rusiei”


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi tranșant că nu va promulga Legea privind organizațiile neguvernamentale, dacă Parlamentul o va vota în lectură finală, fiindcă ar fi contrară intereselor naționale. Și premierul Ion Chicu nu susține această lege „nici pentru toți banii din lume”, acest document reprezentând una dintre condițiile pentru debursarea a 30 de milioane de euro de la UE.

„Știți de ce Igor Dodon și gașca lui se opun vehement noii legi a organizațiilor neguvernamentale? Pentru că, odată adoptată legea, Dodon nu va mai putea face campanie electorală folosind „fundația de caritate” a Galinei Dodon (finanțată din banii fiului procurorului general al Rusiei). Pentru că proiectul noii legi spune clar că organizațiile neguvernamentale, inclusiv fundațiile, nu pot susține material și gratuit partidele politice și candidații care se implică în campanie electorală. Acesta este adevăratul motiv din care Igor Dodon și guvernul lui dau cu piciorul la 1 miliard 500 milioane de lei de la Uniunea Europeană, bani care ar trebui să susțină economia și oamenii nevoiași”, explică lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, temerile lui Dodon și Chicu.

CITIȚI și ADEVĂRUL despre proiectul LEGII cu privire la organizațiile necomerciale și „MANIPULĂRILE” lui Dodon și Chicu: „Refuzul de a vota în a doua lectură această lege ne plasează în rând cu „statele BANANIERE”. Mai exact, cu statele totalitare”

Potrivit Maiei Sandu, o dovadă în plus a acestui lucru este faptul că în Parlament PSRM insistă ca legea, chiar dacă se votează, să fie pusă în aplicare doar de la 1 ianuarie 2021, adică după alegerile prezidențiale.

„Să fie clar – dacă legea intră în vigoare din ianuarie, atunci și banii vor veni în ianuarie. Între timp, cetățenii Republicii Moldova vor plăti pentru deciziile proaste ale unei guvernări corupte și mincinoase, care vrea să poată și la alegerile prezidențiale din toamnă să cumpere voturi cu un kg de orez”, avertizează liderea PAS.

Comisia parlamentară juridică, pentru numiri și imunități a aprobat miercuri, pe 28 mai, în cadrul ședinței online, raportul la proiectul de Lege cu privire la organizațiile necomerciale, inclusiv cu voturile socialiștilor, proiect ce urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md