16:31:49 29.11.2023
Stiri

Stațiunea din România în care e bine să mergi toamna. Locul preferat al turiștilor care caută surse de regenerare rapidă pe cale naturală

Actualitate 21.09.2023 08:00 Vizualizări4839 Autor: Ziarul National
Stațiunea din România în care e bine să mergi toamna. Locul preferat al turiștilor care caută surse de regenerare rapidă pe cale naturală


Sunt câteva destinații pe care nu trebuie să le ratați în prag de toamnă. Amatorii montani au posibilitatea unei excursii într-un cadru mirific. Printre acestea se numără Lacul Roșu, o statiune balneară din Carpații Orientali.

Spre sfârșitul verii și începutul toamnei, regiunile montane se transformă în atracții turistice principale. Decorul montan este magic, iar puritatea aerului și băile termale sunt foarte apreciate de numeroși români.

Lacul Roșu reprezintă una dintre zonele cu un farmec natural deosebit. Este situată în Carpații Orientali, înconjurată de Munții Ceahlău și Munții Hășmașul Mare. Numele său este datorat lacului care se află în această zonă, Lacul Roșu. Acesta este unul dintre cele mai mari lacuri naturale de baraj din România. Este parte a Parcului Național Cheile Bicazului-Hășmașului.

Lacul s-a format în anul 1837, în urma unor furtuni și ploi torențiale, prin surparea unei porțiuni din muntele Ghilcoș spre poalele masivului Suhard, barând valea râului Bicaz. Argilele bogate în oxizi de fier, care sunt aduse de Pârâul Roșu și depozitate în lac, îi conferă o vie culoare roșie. Rocile roșii ale masivului Suhard accentuează culoarea lacului, scrie EVZ.

Împrejurimile lacului au un microclimat foarte plăcut, benefic pentru tratarea stărilor de extenuare fizică și psihică, insomnii, neurastenii. Valea este ferită de vânturi, cu un aer deosebit de curat și bogat în aerosoli naturali. Zona este ideală pentru turiștii care caută surse de regenerare rapidă pe cale naturală. Începând cu anii 1900, turismul balnear a luat mare amploare în zonă.

Stațiunea Lacu Roșu este unică prin aerul curat și proaspăt. În plus, pitorescul peisajului oferă o experiență de neuitat oricărui turist avid de o escapadă, potrivit sursei.

statiuni balneare toamna

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md