15:25:31 26.06.2022
Stiri

Stația autonomă pentru DRONE, invenția care a adus MEDALIE unor elevi din R. Moldova la Concursul Internațional de Științe și Inginerie „Regeneron ISEF”, desfășurat în SUA

Actualitate 16.05.2022 11:57 Vizualizări1409 Autor: Ziarul National
Stația autonomă pentru DRONE, invenția care a adus MEDALIE unor elevi din R. Moldova la Concursul Internațional de Științe și Inginerie „Regeneron ISEF”, desfășurat în SUA


Echipa Republicii Moldova a obținut locul 3 și 1 000 de dolari, dar și un premiu special în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie „Regeneron ISEF”, desfășurat în format hibrid, în perioada 7 – 13 mai curent în Atlanta, Georgia, Statele Unite ale Americii.

Cosmin Ciorbă, elev la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, și Andrei Copaci, elev la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău, autori ai proiectului „Autonomous Base Station for Drones” au obținut locul 3 la categoria Robotică și Mașini Inteligente (Robotics and Intelligent Machines) din cadrul сoncursului și un premiu special din partea Societății de Educație Științifică a Tinerilor din Shanghai (Shanghai Youth Science Education Society).

La сoncurs au participat 1 748 de elevi din 63 de state, care au prezentat 1 410 proiecte, înscrise la cele 21 de categorii tematice. Republica Moldova a fost reprezentată de patru elevi și un profesor, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Echipa formată din Marina Rusnac și Maria Ciocoi, eleve în clasa a XI-a la Liceul Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău, a prezentat proiectul „Broccoli and It's Biologically Active Components”, înscris la categoria Științe ale Plantelor, iar echipa formată din Cosmin Ciorbă, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, și Andrei Copaci, elev în clasa a XII-a la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău, a prezentat proiectul „Autonomous Base Station for Drones”, înscris la categoria Robotică și Mașini Inteligente.

Pe parcursul perioadei de pregătire a proiectelor pentru prezentare, elevii au fost ghidați de către Marius Dumitrașcu și de Sandu Chirița, studenți, premianți în cadrul Concursului Intel ISEF în anul 2017 și 2018.

Participarea la acest concurs a fost susținută financiar de Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

20.06.2022 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine e mai mare patriot

17.06.2022 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi într-o barcă, al...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md