03:57:01 18.05.2021
 
Stiri

„Starea de URGENȚĂ” instituită de PSRM – Partidul „ȘOR” ar putea fi ANULATĂ, dacă Guvernul Ciocoi nu va veni cu măsuri concrete în susținerea cetățenilor: „Vor exista toate argumentele că acesta este doar un spectacol politic”

Actualitate 01.04.2021 08:30 Vizualizări12062 Autor: Ziarul National
„Starea de URGENȚĂ” instituită de PSRM – Partidul „ȘOR” ar putea fi ANULATĂ, dacă Guvernul Ciocoi nu va veni cu măsuri concrete în susținerea cetățenilor: „Vor exista toate argumentele că acesta este doar un spectacol politic”


Președinta Maia Sandu nu va contesta, deocamdată, instituirea stării de urgență pentru 60 de zile de către majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR”. Totuși, dacă în următoarele două-trei săptămâni Guvernul Ciocoi nu va propune măsuri concrete care vor duce la scăderea numărului de îmbolnăviri, atunci Maia Sandu promite să acționeze.

„Pornind de la situația dificilă în care ne aflăm, vreau să sper că Guvernul, chiar dacă s-a prezentat nepregătit în Parlament, o să vină cu niște măsuri concrete și o să spună: iată ce înseamnă starea de urgență și în două, trei săptămâni reducem substanțial numărul de îmbolnăviri și reducem presiunea pe spitale. Vreau să văd acest lucru. Dacă voi vedea exact aceeași atitudine ca și până acum, nicio diferență comparativ cu ce a fost până la introducerea stării de urgență, atunci clar vor exista toate argumentele să punem la îndoială… că acesta este doar un spectacol politic și îmi rezerv dreptul să acționez”, a declarat ieri-seară Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Citește și: VIDEO // STARE de URGENȚĂ, decretată în R. Moldova până pe 30 mai: Prognoza medicilor ar fi înregistrarea a 80 - 100 de morți pe zi din cauza COVID-19 în următoarea perioadă

În același context, președinta a ținut să precizeze că majoritatea PSRM – Partidul „ȘOR” ar încerca să amâne alegerile parlamentare anticipate.

Citește și: Opoziția ar putea CONTESTA la CC instituirea stării de urgență de către majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR”: „Premieră mondială - primul „lockdown” FAKE, scopul căruia este amânarea anticipatelor”

„Ei fac tot posibilul să se mențină la putere. Ceea ce au făcut ei astăzi (ieri n.r.) nu este un semn de grijă față de sănătatea și viața oamenilor și nu am văzut acest semn de grijă nici până acum și nicidecum prin decizia de a institui starea de urgență. Este o decizie goală. Nu are nimic în ea care să spună foarte clar ce este starea de urgență. Lipsesc măsurile concrete, inclusiv cum vor fi compensați cei care vor avea de pierdut venituri de pe urma acestor măsuri de restricționare. Este o încercare de a mai amâna dizolvarea acestui Parlament. Este o încercare de a mai prelungi viața acestui Parlament cu câteva luni, să mai aprobe legi și decizii care-i avantajează pe ei și care dăunează țării. Doar niște oamenii disperați pot să vină cu asemenea decizii, care nu sunt nici justificate, nici explicate”, a adăugat Maia Sandu.

Hotărârea privind instituirea stării de urgență pentru 60 de zile a fost votată de 52 de deputați socialiști și ai Partidului „ȘOR”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md