21:44:55 22.03.2023
Stiri

Spicherul Igor Grosu salută convocarea Adunării Generale a Judecătorilor: „Le dorim să vină cu decizii curajoase pentru sistem, dar mai ales pentru întreaga societate”

Actualitate 17.03.2023 12:27 Vizualizări667 Autor: Ziarul National
Spicherul Igor Grosu salută convocarea Adunării Generale a Judecătorilor: „Le dorim să vină cu decizii curajoase pentru sistem, dar mai ales pentru întreaga societate”


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a salutat faptul că Adunarea Generală a Judecătorilor are loc astăzi „în sfârșit”, după o pauză de patru ani.

„Le dorim judecătorilor să vină cu decizii curajoase pentru sistem, dar mai ales pentru întreaga societate. De deciziile acestui sistem depind destine omenești, destinul republicii, întreprinderi și încrederea oamenilor în justiție”, a declarat Igor Grosu în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Spicherul i-a îndemnat pe magistrați să „aibă curaj” și să contribuie la schimbarea sistemului judiciar într-unul care „să răspundă provocărilor timpului”.

„Sistemul juridic este sistemul nervos al societății. De cât de sănătos este acest sistem depind toate celelalte sisteme - economic, social, al sănătății etc.”, a punctat președintele Parlamentului.

Președinta Maia Sandu, care a susținut astăzi în Parlament un discurs istoric, a menționat că schimbările începute în sistemul justiției „sunt corecte”, iar cei care se opun sunt cei deprinși să ia „mită” și „comenzi la telefon” : „Vom duce la capăt curățarea justiției”.

Menționăm că la Adunarea Generală a Judecătorilor participă 330 de magistrați din cei 425 care activează în sistem. Pe ordinea de zi figurează și chestiunea alegerii membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md