17:14:08 29.11.2023
Stiri

Spicherul Igor Grosu, promisiuni la Congresul Național de Chirurgie: „Vom moderniza sistemul de sănătate, vom crește accesul populației la servicii de calitate și vom asigura salarii decente”

Actualitate 22.09.2023 17:58 Vizualizări973 Autor: Ziarul National
Spicherul Igor Grosu, promisiuni la Congresul Național de Chirurgie: „Vom moderniza sistemul de sănătate, vom crește accesul populației la servicii de calitate și vom asigura salarii decente”


„Pas cu pas, vom moderniza sistemul de sănătate, vom crește accesul populației la servicii medicale performante și de calitate și vom asigura salarii decente”, este mesajul transmis de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, la Congresul Național de Chirurgie, desfășurat joi la Chișinău.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, le-a mulțumit medicilor pentru profesionalismul, devotamentul, dăruirea și dragostea de oameni de care dau dovadă zilnic, atunci când salvează vieți omenești și a reiterat faptul că eforturile autorităților sunt focusate inclusiv asupra modernizării sistemului medical.

Potrivit oficialului, doar în anul 2022 au fost instalate echipamente în spitalele din țară în valoare totală de 1,4 miliarde de lei.

„Se fac investiții mari pentru a crea condiții decente, pentru ca dumneavoastră să vă faceți munca demn și, respectiv, pentru pacienți. Vom renova secții și blocuri de chirurgie, vom pune la dispoziție echipamente moderne, astfel încât calitatea actului medical să fie una înaltă, cum cer standardele internaționale”, a menționat președintele Parlamentului.

Congresul Național de Chirurgie a reunit în jur de 400 de specialiști din domeniu atât din R. Moldova, cât și din România, Ucraina, Germania, Franța. Scopul evenimentului, organizat sub egida Ministerului Sănătății și Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, a fost de a face un schimb de practici privind aplicarea metodelor moderne de tratament.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md