11:34:33 04.12.2022
Stiri

Spicherul Igor Grosu, către raportorii APCE, sosiți în vizită de documentare în R. Moldova: „Lupta cu corupția și reforma justiției reprezintă prioritatea zero, iar primii pași deja au loc”

Actualitate 07.06.2022 16:14 Vizualizări1045 Autor: Ziarul National
Spicherul Igor Grosu, către raportorii APCE, sosiți în vizită de documentare în R. Moldova: „Lupta cu corupția și reforma justiției reprezintă prioritatea zero, iar primii pași deja au loc”


„Lupta cu corupția și reforma justiției reprezintă prioritatea zero, iar primii pași deja au loc și anume pre-vettingul și reforma procuraturii. Ne-am dori ca lucrurile să se miște cu o viteză mai mare, dar totodată vrem ca totul să se întâmple conform legii”, a declarat șeful Legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, la întrevederea avută cu Pierre-Alain Fridez și Inese Lībiņa-Egnere, coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflați în vizită de documentare la Chișinău.

Președintele Parlamentului a dat asigurări că, indiferent de crizele prin care trece R. Moldova, agenda de reforme rămâne neschimbată.

Oficialii europeni au abordat în discuțiile cu spicherul măsurile legislative adoptate de Parlament pentru prevenirea și combaterea dezinformării, impactul crizei energetice asupra cetățenilor, dar și consecințele socio-economice ale războiului din Ucraina.

Igor Grosu a subliniat că Republica Moldova știe cât de necesare sunt reformele în domeniul energetic, precizând că, pe lângă identificarea proiectelor de diversificare a surselor de energie și sporirea capacităților de generare, Parlamentul a aprobat un șir de modificări legislative pentru ca furnizorii de gaze naturale să fie obligați să aibă stocuri de gaze naturale pentru cel puțin două luni de iarnă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
04.12.2022 10:13 264 Simion vrea dragoste pe bani
Top stiri
04.12.2022 10:13 249 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md