13:57:59 05.02.2023
Stiri

Șor susține că, grație intervenției sale, Federația Rusă ar fi decis să reia IMPORTUL de produse agricole de la 20 de companii din R. Moldova

Actualitate 02.12.2022 13:06 Vizualizări1682 Autor: Ziarul National
Șor susține că, grație intervenției sale, Federația Rusă ar fi decis să reia IMPORTUL de produse agricole de la 20 de companii din R. Moldova


Alte 20 de companii agricole din R. Moldova pot exporta, de astăzi, pe piața rusă, potrivit autorităților fitosanitare de la Moscova. Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține, prin intermediul unui comunicat de presă, că această realizare s-ar datora intervenției formațiunii sale pe lângă autoritățile Federației Ruse.

Potrivit lui Șor, această decizie „va avantaja fermierii din R. Moldova, care se află într-o situație extrem de grea, după ce ratele dobânzilor pentru credite au explodat, fertilizanții s-au scumpit de câteva ori, iar statul nu oferă niciun sprijin pe timp de criză”.

De asemenea, Ilan Șor a menționat că legea care oferea avantaje pentru producția autohtonă nu funcționează, iar acum ministrul Economiei insistă ca aceasta să fie anulată.

„În aceste condiții, redeschiderea pieței de desfacere este ca o gură de aer pentru companiile agricole. Noi am știut asta și am insistat să le oferim această oportunitate. Mai mult, am insistat să eliminăm monopolul pe care l-au instituit până acum asupra exporturilor companiile afiliate guvernării”, a explicat Ilan Șor.

El a amintit că a insistat asupra deschiderii pieței Federației Ruse pentru fermierii din toate raioanele și că a obținut recent promisiunea că și acest lucru se va produce în curând. „La orice nemernicie a guvernării, noi răspundem cu o realizare pentru oameni, pentru țară. Așa a fost și așa va fi. Sper ca această veste bună să vă facă frumoasă întreaga zi și acest sfârșit de săptămână”, a notat Ilan Șor.

Potrivit Agenției fitosanitare a Federației Ruse, decizia de a permite reluarea exporturilor pentru încă 20 de companii moldovenești are la bază analiza producției vegetale din țara noastră, furnizate pe piața rusă de către companiile din raionul Orhei, care au obținut acest drept la începutul lunii octombrie.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md