14:28:06 19.05.2024
Stiri

Socialiștii, deranjați de prezența în R. Moldova a „reprezentanților forțelor de ordine din alte state”. Lilian Carp: La Ungheni are loc un seminar privind combaterea traficului ilicit de arme, muniții și explozibil

Actualitate 11.04.2024 12:03 Vizualizări1652 Autor: Ziarul National
Socialiștii, deranjați de prezența în R. Moldova a „reprezentanților forțelor de ordine din alte state”. Lilian Carp: La Ungheni are loc un seminar privind combaterea traficului ilicit de arme, muniții și explozibil
Deputatul socialist, Adrian Albu


Deputatul socialist Adrian Albu s-a arătat astăzi deranjat de faptul că pe teritoriul R. Moldova s-ar afla „militari străini”. Acesta a solicitat audierea ministerului Afacerilor Interne, Adrian Efros, dar propunerea sa nu a fost susținută.

„În spațiul informațional tot mai des apar înregistrări video și noutăți despre faptul că pe teritoriul Republicii Moldova se plimbă reprezentanți al forțelor de ordine din alte state, fapt ce creează anumite întrebări la cetățenii noștri. Propunem audierea domnului Adrian Efros, ministru al Afacerilor Interne, cu explicații la acest subiect, pentru a demonstra societății că în Republica Moldova nu se pregătește niciun conflict armat, nu are loc înrolarea în armată și așa mai departe”, a declarat Albu.

Lilian Carp, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, a declarat că Inspectoratul General al Poliției de Frontieră organizează, împreună cu misiunea „Frontex” un seminar la Ungheni.

„Este vorba despre un curs de instruire care are scopul de combatere a traficului ilicit de arme, muniții și explozibil, destinat unui grup de instruiți în cadrul Serviciului de grăniceri de stat din Republica Moldova, precum și din Serviciul Vamal de Poliției a Ucrainei. Avem o frontieră comună, să nu uităm că în Ucraina este război, iar Poliția de Frontieră atât a Republicii Moldova, cât și polițiștii de frontieră din Ucraina sunt instruiți pentru a combate acest flagel. Eu înțeleg că cineva încearcă să inducă în eroare opinia publică despre omuleți verzi, dar omuleți verzi au fost în Crimeea, Donbas, Lugansk. Republica Moldova este un proces de instruire cum să facem față unor acțiuni care se pot întâmpla din cauza unui război pornit în Ucraina din cauza Rusiei. În Ungheni au loc instruirile, însă au loc și la toate frontierele unde există punct comun cu Ucraina”, a explicat Lilian Carp.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 427 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md