Soarta lui Alexandr Stoianoglo ar fi fost deja PECETLUITĂ. Spicherul Igor Grosu: „Nu este nimeni inamovibil în fața inacțiunii și legii. Faptul că cineva a ajuns printr-un concurs acolo…”


Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, nu ar mai avea cum să-și continue activitatea în funcția pe care o deține, deoarece din 2019 și până acum nu a livrat rezultatele așteptate de societate. De această părere este președintele Parlamentului, Igor Grosu. Oficialul admite că sistemul opune rezistență, dar în cazul acesta Stoianoglo trebuia să iasă public să spună lucrurilor pe nume.
Potrivit lui Grosu, nu e suficient să nu încalci legea, așa cum a spus Alexandr Stoianoglo.
„Da, se va ajunge la orice funcție în statul acesta care nu își îndeplinește sarcinile. Eu o să repet cu aceeași insistență că nu este nimeni inamovibil în fața inacțiunii și legii, nimeni nu este inamovibil. Faptul că cineva a ajuns printr-un concurs acolo, știm de mai mulți ani, dar nu a reușit să livreze rezultate din varii motive, nu vreau să speculez acum - a putut, nu a putut, n-a vrut, n-a avut suport nu știu de care… Da, poate, sunt de acord, rezistența sistemului... Da, și atunci vii și cauți soluții, ieși în public și spui: Eu încerc să fac asta, dar, uite, există niște opozanți aici în instituție, care nu-mi dau voie și pentru asta am nevoie de ajutorul instituției, Parlamentului în speță, pentru a crea un mecanism de împrospătare, de modificare a legislației. Așa se procedează, dacă nu faci lucrul acesta, înseamnă că tu îți asumi plenar succesul sau insuccesul activității instituției pe care o conduci”, a declarat Grosu într-un interviu pentru Europa Liberă.
În același context, Igor Grosu a precizat că actuala guvernare nu va mai tolera jumătățile de măsură, iar cei care au demonstrat incompetență vor fi demiși.
„Nu există fotoliu care ar fi intangibil, nu există, pentru că nu pentru asta noi am fost aleși de cetățeni. Face omul treabă – succes, tot respectul, nu reușește din varii motive – mulțumim frumos, cu altă ocazie, evaluăm conform legii, ne regăsim în alt domeniu, mai departe. Spre exemplu, dacă vorbim de instituții de drept, nu noi o să fim aceia care o să luăm deciziile, o să creăm condiții pentru cei care trebuie să ia decizii, În instituțiile care sunt sub control parlamentar, acolo deja responsabilitatea ne revine nouă. Iată, nouă ne revine responsabilitatea directă să dăm țării mai repede o Comisie Electorală Centrală”, a spus sursa citată.



























